¨

15-årige Jacob fra Slagelse er Danmarks bedste på snowboard

Jacob Birkholm har stået på et snowboard, siden han var otte år gammel. Foto: Thorsten Iversen

Næsten al fritiden går med at øve vilde hop og andre trick på sin dirtbike i Slagelse. Sådan må man øve sin snesport, når man bor i Danmark.

1 af 2

Jacob Birkholm fra Slagelse er netop vendt hjem som juniordanmarksmester i kategorien freestyle snowboard i Norge.

To sølvmedaljer og en guldmedalje blev det til for 15-årige Jacob Birkholm fra Slagelse til DM i freestyle ski og snowboard i Geilo i Norge.

- Altså det er jo altid fedt at vinde, men at kunne kalde sig den bedste i Danmark til den disciplin, det er jo endnu federe, siger Jacob Birkholm, som holdt stand overfor de snevante nordmænd, som ellers plejer at ligge tungt på placeringerne i konkurrencerne.

Allerede som otte-årig begyndte Jacob Birkholm at få interesse for snowboardet. Det er dog ikke helt nemt at dyrke en snesport Danmark. Herhjemme vedligeholdes træningen derfor eksempelvis med BMX-cykler og andre små cykler kaldet dirtjumpere, hvor på man også kan træne de vilde hop og tricks.

Når jeg bliver professionel, så håber jeg på at komme med til de store konkurrencer som X Games eller nogle Worldcups

Jacob Birkholm

På træningslejr i Frankrig

Til sommer drager Jacob Birkholm på træningslejr i de sneklædte bjerge i Frankrig. Her skal han blandt andet undervises af professionelle snowboardere.

Lige nu går han i 8. klasse, men drømmen er at stå på snowboard fuld tid og en dag komme til at leve af det.

- Når jeg bliver professionel, så håber jeg på at komme med til de store konkurrencer som X Games eller nogle Worldcups, fortæller han.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App