15-årig skuespiller springer ud som instruktør: - Jeg elsker at stå bag kameraet

Skuespiller og sanger Flora Ofelia Hofmann Lindahl vandt MGP i 2015, nu instruerer hun kortfilm om psykisk sygdom.

Flora Ofelia Hofmann Lindahl fra Bisserup på Sydsjælland blev et kendt ansigt i mange danske hjem, da hun vandt MGP i 2015.

Siden har hun medvirket i filmen Landet af glas og lagt stemme til tegnefilmen Den magiske juleæske, og nu er hun i gang med at instruere en kortfilm, hun selv har skrevet manuskriptet til.

- Vi skal stå meget tidligt op for at følge med hende, siger Lajla Hofmann Lindahl, der er Flora Ofelias mor.

- Når hun siger, nu vil jeg lave en kortfilm, så tænker vi ja, ja, det bliver nok ikke til så meget, men så gik der to måneder, og så var det hele bare på plads, siger moren.

Artiklen fortsætter under billedet.

Selvom Flora Ofelia Hofmann Lindahl ikke tidligere har instrueret en film, så har hun masser af erfaring med filmmediet.
Selvom Flora Ofelia Hofmann Lindahl ikke tidligere har instrueret en film, så har hun masser af erfaring med filmmediet. Foto: Bue Bukh - TV2 ØST

Men for hendes datter var det helt naturligt, at tiden nu var kommet til at kaste sig ud i arbejdet som filminstruktør.

- Jeg har i nogle år skrevet på manuskripter til film, og så tænkte jeg, hvorfor vente, hvorfor ikke bare komme i gang nu, siger Flora Ofelia Hofmann Lindahl.

- Jeg elsker at stå bag kameraret, det synes jeg næsten er lige så sjovt, som at stå foran, siger hun.

En historie om psykisk sygdom

Kortfilmen, som Flora Ofelia Hofmann Lindahl er i gang med optagelserne på, handler om en pige, der kæmper med psykisk sygdom.

- Vi følger en karakter, der hedder Agnes, som bliver forfulgt af stemmer, fortæller Flora Ofelia Hofmann Lindahl.

- Hun bliver sådan forfulgt af mentale forestillinger, og det leder hende ud på en rejse, hvor hun til sidst indser, at hun har brug for hjælp, siger den debuterende instruktør.

Flora Ofelia Hofmann Lindahl og hendes filmhold havde torsdag fået tilladelse til at indspille scener til kortfilmen på Holsteinborgvej, som hun kender fra sin opvækst på Sydsjælland.

- Vi filmer i min hjemby Bisserup lige nu på den her meget smukke skovvej, som har været i tankerne, lige siden jeg skrev kortfilmen, så det er dejligt, at vi har fået tilladelse til at filme her, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Torsdag blev der indspillet scener til kortfilmen på Holsteinborgvej.
Torsdag blev der indspillet scener til kortfilmen på Holsteinborgvej. Foto: Bue Bukh - TV2 ØST

Vandt Robert-statuette som yngste nogensinde

Selvom Flora Ofelia Hofmann Lindahl ikke tidligere har instrueret en film, så har hun masser af erfaring med filmmediet.

I begyndelsen af februar 2021 vandt hun, som den yngste nogensinde, en Robert i kategorien Årets kvindelige hovedrolle.

Hun fik prisen for sin rolle i dramaserien Ulven kommer, som blev vist på DR.

Trækker på egne erfaringer.

Når det kommet til at få andre til at levere gode skuespil præstationer, så har Flora Ofelia Hofmann Lindahl derfor også nogle gode råd i ærmet. 


- Det varierer jo meget fra skuespiller til skuespiller, om man kan holde masken. Det kan godt være svært, hvis de har en meget intim øjenkontakt, som egentlig føles akavet, men det ser overhovedet ikke akavet ud på kameraret, det er kun i virkeligheden, at det føles mærkeligt, at de bare skal sidde og stirre på hinanden, fortæller Flora Ofelia Hofmann Lindahl.

- Jeg plejer at tage historiens status og karakterens status og sætte mig ind i det, og så er det svært at finde et smil frem, siger hun.

Kortfilmen kommer til at hedde Forfulgt, og den bliver til med støtte fra både Næstved og Slagelse kommuner. 

Kortfilmen Forfulgt handler om en pige, der kæmper med psykisk sygdom.
Kortfilmen Forfulgt handler om en pige, der kæmper med psykisk sygdom. Foto: Bue Bukh - TV2 ØST