15-årig lokal skuespiller skriver historie med Robert-pris

Flora Ofelia Hofmann Lindahl har som den yngste nogensinde vundet en Robert i kategorien årets kvindelige hovedrolle i en tv-serie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hun var den yngste i feltet af nominerede til prisen for Årets Kvindelige hovedrolle i en tv-serie til uddelingen af Robert Prisen lørdag aften.

Flora Ofelia Hofmann Lindahl fra Bisserup ved Skælskør blev også den yngste, der nogensinde har vundet prisen i den kategori. Hun vandt for sin præstation i DR-dramaet ”Ulven Kommer”.

- Det betyder meget, at jeg er den yngste. Det er vildt, og det er jeg meget stolt af at lægge navn til, siger Flora Ofelia Hofmann Lindahl til TV2 ØST.

Det var derfor også med stor begejstring og chok, at hun modtog nyheden om, at det netop var hende, der vandt.

- Da jeg så nogle af artiklerne i medierne efterfølgende gik det op for mig, hvad der præcist var sket, for imens jeg sad i det var det så vildt og overvældende. Så det er nok først gået rigtig op for mig i dag, siger Flora Ofelia Hofmann Lindahl.

- Der var mange mennesker, der ringede til mig på samme tid. Nogle af instruktørerne fra ”Ulven Kommer” og venner og familie, der skrev. Jeg har fået så mange beskeder og opkald – det er helt vildt.

Storesøster: - Vildt at høre sin søsters navn i den sammenhæng

Det unge stjernefrø blev inspireret til at gå skuespilvejen af sin storesøster Freja-Bella på 18 år.

Flora Ofelia Hofmann Lindahl så da også prisoverrækkelsen lørdag aften med sin søster.

- Jeg kan huske lige inden, sad jeg og krydsede fingre, fordi jeg tænkte, det kunne være så vildt for hende. Og så gik der lang tid, inden navnet blev sagt. Jeg stod med lukkede øjne, og så blev der sagt ”Flora” - virkelig vildt at høre sin lillesøsters navn i den sammenhæng, siger Freja-Bella til TV2 ØST.

- Jeg var meget glad for, at jeg måtte sidde med Flora og se hendes reaktioner og showet med hende, men også lidt specielt for Flora var meget nervøs, og jeg vidste ikke, om jeg skulle tale til hende eller bare lade hende være.

Artiklen fortsætter under billedet.

Flora Ofelias søster, Freja-Bella, er meget stolt af sin lillesøster.
Flora Ofelias søster, Freja-Bella, er meget stolt af sin lillesøster. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Nomineret i et skarpt felt 

Flora Ofelia Hofmann Lindahl var oppe mod en garvet skare af skuespillerindere: Karen-Lise Mynster for ”Når støvet har lagt sig”, også kendt som ”krumme-mor”, Laura Christensen for »Efterforskningen«, Lene Maria Christensen for anden sæson af "Friheden" samt skuespillerinden Asta Kamma August for serien ”Sex”.

- Jeg havde det vildt i kroppen, for jeg vidste ikke præcist, hvad der ville ske, og hvem der ville vinde, så jeg var meget nervøs og vidste ikke, hvordan jeg skulle forholde mig til det. Det var helt vildt. Jeg var meget overvældet bagefter, siger Flora Ofelia Hofmann Lindahl.

quote Jeg havde det vildt i kroppen, for jeg vidste ikke præcist, hvad der ville ske, og hvem der ville vinde

Flora Ofelia Hofmann Lindahl, skuespiller

- Jeg blev simpelthen så glad og holdt mig for hovedet. Jeg var meget taknemmelig og overvældet.

Havde du regnet med det?

- Nej, det havde jeg faktisk ikke. Jeg havde håbet på det.

Håber pris kan åbne nye døre i fremtiden

Det unge skuespiltalent håber at statuetten kan være med til at bane vejen for en succesfuld karriere i fremtiden.

- Jeg tror måske, at den her Robert-pris kommer til at åbne nogle døre for nogle fremtidige projekter. Det er godt at have stående på sit cv – jeg håber, det kommer til at åbne nogle døre, siger Flora Ofelia Hofmann Lindahl.

- Jeg vil meget gerne arbejde med skuespil i fremtiden og i det hele taget i filmbranchen. Der er nogle små projekter, der ligger og venter, som jeg skal videre med, og så er der også nogle projekter, som jeg skal se her til oktober, som jeg har været med i.

Hvad er din største drøm fremover?

- Drømmen er jo klart at blive skuespiller, eller i hvertfald bare at blive i filmbranchen, det brænder jeg virkelig for. Manuskriptforfatter gad jeg virkelig også godt. Det synes jeg er meget spændende at beskæftige sig med, siger Flora Ofelia Hofmann Lindahl.