¨

1.211 blitzet på motorvejen: - Vi er slet ikke tilfredse med den måling

Det er tilladt at køre 90 kilometer i timen, alligevel blev der målt hastigheder helt op til 154 kilometer i timen. Arkivfoto. Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

1.211 bilister kørte for stærkt på Vestmotorvejen den 30. december, og 200 fik et klip i kortet. Og det er alt for mange, lyder det fra politiet.

- Vi ved godt, I har travlt, men det går alt for stærkt.

Sådan lyder det i et tweet fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, efter en hastighedsmåling på Vestmotorvejen ved Korsør i retning ind mod København.

Målingen blev foretaget den 30. december, hvor 1.211 bilister kørte for stærkt.

- Set med vores briller er det alt for mange, der er kørt for stærkt, i forhold til hvor mange der er kørt forbi vores kontrol, lyder det fra Søren Skotte, der er politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Det er jo for bilisternes egen skyld, at de her hastigheder står der

Søren Skotte, politikommissær, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Det er tilladt at køre 90 kilometer i timen på strækningen, alligevel blev der målt hastigheder helt op til 154 kilometer i timen. De høje hastigheder medførte også, at 200 bilister fik et klip i kortet.

- Vi må sige, at vi plejer at kontrollere på motorvejene, hvor der er en del, der kører for stærkt. Men jeg synes nok, at procentvis i forhold til, hvad det plejer at være, der er det højt. Det er det, siger Søren Skotte.

Hvad skyldes det?

Ifølge politikommissæren kan de fartglade bilister skyldes, at der har været mange dage efter jul, hvor trafikken har været spredt over.

- Vi har haft mange biler på vejene, men de er alligevel spredt over mange dage. Så der har været plads til at køre for stærkt, siger han og fortsætter:

- Og selvom det er december og snart start januar, er det jo fint vejr at køre i.

Målingen er foretaget lige efter betalingsanlægget, når bilister kommer fra Fyn mod Sjælland.

- Så er der 90 kilometer i timen på motorvejen, og jeg ved simpelthen ikke, om folk ikke har bemærket skiltene, eller om de har været ligeglade. Men det er i hvert fald rigtig mange, lyder det fra Søren Skotte.

Fartgrænsen er for bilisternes egen skyld

Og hastigheden skal ned på det tilladte, for fart er med til at skabe ulykker, lyder det på Søren Skotte.

- Så lad nu vær med at køre for stærkt. Der er en årsag til, at der er skiltet med 90. Det er, fordi man kommer fra et område, hvor der er en masse biler, som skal flette sammen og finde deres pladser, og så har man valgt at sætte den på 90, inden den går op på 110 igen.

- Det er jo for bilisternes egen skyld, at de her hastigheder står der, siger Søren Skotte og slår fast:

- Ja, vi er da slet ikke tilfredse med den måling. Det er vi ikke.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App