¨

11-årig fra Slagelse vinder VM

00:07

Laura Thanning fra Slagelse er verdens bedste i Freestyle Hip Hop, efter hun onsdag tog guld til VM i Italien.

I morges kunne Laura Thanning slå øjnene op som nyudklækket verdensmester. Sent onsdag gik hendes drøm nemlig i opfyldelse, da hun sikrede sig guld i VM i Freestyle Hip Hop i Italien.

- Jeg kan stadig ikke helt forstå det, det er virkelig ubeskriveligt, fortæller en glad Laura Thanning torsdag morgen.

Mod 81 andre dansere fra 22 lande viste den 11-årige fra Slagelse, at hun er den bedste, da hun tog førstepladsen.

Guld var målet

I selskab med sin mor, far og søster er hun draget til Rimini i Italien i håbet om at tage metal med hjem til Slagelse. Sidste år fik hun en tredjeplads ved verdensmesterskaberne, og den placering drog hun afsted for at forbedre.

- Jeg gik efter at vinde, fordi jeg havde et mål for to år siden om, at jeg gerne ville være verdensmester. Så nu har jeg nået mit mål, lyder det fra Laura Thanning.

Medaljen kommer hjem og hænge sammen med stribevis af andre medaljer på Lauras værelse. Den skal blandt andet hænge ved siden af en guldmedalje fra Danmarksmesterskaberne og en bronzemedalje fra EM tidligere i  år.

Men en guldmedalje fra VM kommer alligevel til at hænge lidt tungere om halsen.

- Det er noget særligt. At blive verdensmester er ikke lige noget, man bliver hver dag, slår Laura Thanning fast.

Klar til kamp igen

Selvom Laura allerede kan bære et fornemt bytte med hjem til Slagelse, kan hun ikke dvæle for længe ved sin sejr. Fredag skal på gulvet igen, denne gang i disciplinen Electric Boogie. Om der også er metal i sigte denne gang, er Laura ikke nær så sikker på:

- Det tror jeg ikke helt. Jeg er først lige begyndt at danse Electric Boogie, men jeg går efter en plads i semifinalen, siger Laura Thanning.

Om Laura denne gang rejser hjem med en eller to medaljer om halsen ved hun ikke, men en ting er sikkert for den 11-årige, det er ikke sidste gang, hun danser for de danske faner i en international konkurrence. Det er hendes drøm at blive professionel danser en dag.  

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App