100 deltidsjob skal føre arbejdsløse tættere på jobmarkedet

På blot få måneder har Jobcenter Slagelse fundet 100 småjob, der skal være med til at holde en række ledige kontanthjælpsmodtagere beskæftiget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu kan flere kontanthjælpsmodtagere vinke farvel til tiden som fuldtidsledig.

Jobcenter Slagelse har nemlig på få måneder formået at skabe 100 deltidsjob, der har til hensigt at beskæftige ledige kontanthjælpsmodtagere. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

quote Et job på få timer om ugen kan være med til at give mening i tilværelsen og flytte folk tættere på arbejdsmarkedet.

Helle Jacobsen (V), Formanden for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

De mange småjobs blev fundet, efter at jobcenteret i september 2016 startede en kampagne, hvor målet var at skabe 100 stillinger hos lokale virksomheder, hvor arbejdsopgaverne blot tager få timer at udføre.

Og 31. januar 2017 kom aftalen om job nummer 100 i hus.

Vigtigt at have noget at stå op til

Formanden for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, Helle Jacobsen (V), er imponeret af Jobcenter Slagelses indsats og pointerer vigtigheden af at have noget, som man skal stå op til i hverdagen.

- Et job på få timer om ugen kan være med til at give mening i tilværelsen og flytte folk tættere på arbejdsmarkedet. Selvtilliden og motivationen vokser, og en dag bliver man måske selvforsørgende, siger Helle Jacobsen (V).

Jobcenteret skulle ikke lede med lys og lygte, før de første virksomheder meldte sig til at skabe job, der kan få ledige kontanthjælpsmodtagere ind på arbejdsmarkedet.

Efter arrangementet  ”Let’s care together”, der løb af stablen i januar, fik jobcenteret nemlig 58 tilkendegivelser fra virksomheder, der gerne vil gøre en forskel for ledige.