10-årige Hjalte fik kæmpe FCV-gave

Da Hjalte Klode fyldte 10 år i august, ønskede han sig en trøje fra yndlingsklubben FC Vestsjælland, men gaven blev meget større, end han havde regnet med.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Smilene er til at få øje på hjemme hos Hjalte Klode i Korsør. Mandag fik han indløst en fødselsdagsgave, han kun havde turdet drømme om. 11. august fyldte Hjalte 10 år, og han ønskede sig en trøje fra FC Vestsjælland, som er hans yndlingshold. Da hans forældre forsøgte at få fat i en trøje, var beskeden, at den nye endnu ikke var klar til salg, men at de ville få besked, når det kunne lade sig gøre.

Da klubben vendte tilbage, var det med et forslag, der var endnu bedre.

- Vi havde spurgt, om det kunne lade sig gøre at få et par autografer på trøjen, og så foreslog de, at vi kom og overværede en træning og i stedet selv spurgte spillerne, fortæller Karina Klode.

Trænede med idolerne

Som sagt så gjort, og i mandags var Hjalte på Harboe Arena i Slagelse for at se sine helte.

- Det var rigtigt fedt. Det første kvarter var jeg lidt genert, men så begyndte jeg at snakke med dem, da de kom hen og sagde hej. De spurgte også, om jeg ville spille med, siger Hjalte, og hans mor er også begejstret over besøget.

- De var simpelthen så søde. De kom hen og gav ham high-five og stoppede træningen for at spørge, om han ville være med, så han var med til at skyde lidt bolde og så på, da de lavede fysisk træning, og han fik alle spillernes autografer, fortæller hun.

Fra Messi til Vestsjælland

Hjalte har selv spillet fodbold i 5 år og har før i tiden holdt med Brøndby, Messi og Ronaldo, men familien har fulgt FC Vestsjælland siden 1. division, og nu er der nye helte på listen.

- Hele min top 5 er FCV-spillere, og min yndlingsspiller er Rasmus Festersen. Jeg har været fan af Messi og Ronaldo, men det er ikke så meget mig mere. Det er lidt sjovere at følge nogen, som man kan tage ind og se næsten hver uge, siger Hjalte Klode, der har haft sin nye trøje fyldt med autografer på lige siden i mandags.

- Der er 3 andre end mig i klassen, der også plejer at se FCV, og de er lidt jaloux. Resten af klassen synes også, det er ret sejt, og min lærer har spurgt til trøjen. Jeg tror også, jeg skal have den på i morgen (torsdag red.), siger den 10-årige fodboldfan.

FC Vestsjællands træninger er i øvrigt åbne for alle på nær dagen før en kamp.

Her kan du se Hjalte træne sammen med FCV: