Udviste asylansøgere skal sendes ud på øde ø: - Når vi ikke kan låse dem inde, må vi gøre noget andet

Dansk Folkeparti er godt tilfreds med det nye udrejsecenter, der skal ligge på øen Lindholm.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et nyt udrejsecenter for udviste asylansøgere ser snart dagens lys på øen Lindholm.

Det er resultatet af den finanslov, som regeringen og Dansk Folkeparti fredag eftermiddag netop har skrevet under på.

Og det er en beslutning, som René Christensen, der er finansordfører hos Dansk Folkeparti, er særligt glad for.

- I Dansk Folkeparti mener vi helt klart, at hvis man har lavet noget kriminelt i Danmark, og man efterfølgende er blevet udvist, og man så alligevel er i Danmark, så skulle man sådan set være i fængsel. Det kan man desværre ikke på grund af menneskerettighederne. Vi kan se, at rigtig mange har rigtig mange forhold og alligevel går de frit rundt, siger René Christensen.

- Når vi ikke kan låse dem inde, så er vi nødt til at gøre noget andet. Og det er Lindholm en god måde – at sætte dem ud på en ø – så de ikke færdes ude i samfundet.

Der er ingen fremtid på Lindholm

Hvorfor er det en god idé at sætte dem ud på en ø?

- Jeg tror, der mange, som finder ud af, hvis man kommer på Lindholm, så var det måske bedre at rejse hjem eller et andet sted hen, hvor man kan leve sit liv. Der er ikke nogen fremtid i at bo på Lindholm. Og vi vil ikke have de mennesker til at rende rundt i Danmark, lyder det fra René Christensen.

Hvorfor skal det lige være Lindholm?

- Det er et forslag, der er kommet frem. Det er en ø, som staten ejer. Staten ejer færgen. Lindholm ligger 20 minutters sejltid ude i vandet. Man kan sådan set ikke bare komme fra Lindholm. Derfor var det et oplæg, som vi syntes, var rigtig spændende, sige René Christensen.

De er ikke frihedsberøvet

Bliver det frit for de her mennesker at rejse ind til fastlandet?

- Det er det. Sådan er det i dag. De er ikke frihedsberøvet, men de skal selvfølgelig kunne være tilbage på øen, når de skal være tilbage, og de kan ikke rejse fra øen, før færgen sejler. Derfor vil der være meget mere styr på, om de møder op til den meldepligt, der er.

Hvad tror du, det kommer til at betyde for menneskerne i området?

- Der vil være meget mere styr på de mennesker på Lindholm. Det bliver et af de få steder, hvor der bliver meget mere politiopbud.

Etableringen forventes at ske i følgende etaper: