Ubekymret Ellemann: Knuth kommer til at stemme for asylø

Karen Ellemann (V) er ikke bekymret for, at Marcus Knuth vil modsætte sig et forslag om at placere udviste udlændinge på øen Lindholm i Stege Bugt.

Tema: Skal Lindholm være udrejsecenter?
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Marcus Knuth, der sidder i Folketinget for Venstre, mener ikke, at der skal bygges et udrejsecenter på øen Lindholm i Stege Bugt.

Venstres gruppeformand Karen Ellemann er overrasket over hans kritik, men hun tror ikke, at Marcus Knuth vil ende med at stemme imod forslaget. 

- Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at han også støtter det her, det er et vigtigt tiltag i forhold til faktisk at håndtere den problemstilling, vi har med afviste, kriminelle asylansøgere, siger Karen Ellemann.

quote Jamen selvfølgelig koster det at have udviste, kriminelle asylansøgere, som nægter at rejse ud. Det koster, det er et faktum

Karen Ellemann (V)

Marcus Knuth kritiserer blandt andet de økonomiske omkostninger ved at placere et udrejsecenter på Lindholm.

- Jeg synes grundlæggende, at det er en god idé at finde en ø eller et andet afsides sted og gøre til udrejsecenter. Men lige præcis på Lindholm er omkostningerne ved at rive det eksisterende ned så høje, at jeg ikke kan se det økonomiske rationale i det, siger han. 

- Det koster, det er et faktum

Men de økonomiske omkostninger ved at oprette et udrejsecenter slipper man ikke uden om, mener Karen Ellemann.

- Jamen selvfølgelig koster det at have udviste, kriminelle asylansøgere, som nægter at rejse ud. Det koster, det er et faktum, siger hun. 

- Og der er jo ikke nogen som helst diskussion om, at vi fra Venstres side selvfølgelig bakker op om den aftale, som regeringen jo netop har indgået med Dansk Folkeparti, og derfor kommer vi også til at stemme for det her, og det gælder selvfølgelig også Marcus Knuth, siger gruppeformanden. 

Det kommer til at koste omkring 750 millioner kroner at gøre Lindholm klar til at være udrejsecenter fra og med 2021. Forslaget om at oprette udrejsecenteret er en del af den finanslovsaftale som regeringen og Dansk Folkeparti præsenterede i fredags.