Sofie deltager i debatmøde om udrejsecenteret – håber at høre Støjbergs gode argumenter

Sofie Schmidt bor med sin familie i Kalvehave. Hun deltager i mødet om det kommende udrejsecenter på Lindholm, fordi hun savner svar fra politikerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Borgerne råber igen nej tak, når der mandag aften bliver afholdt debatmøde i DGI-huset i Vordingborg.

Her er ni folkevalgte politikere klar til at svare på spørgsmål, inklusive integrationsminister, Inger Støjberg (V), når mødet går i gang. For det handler nemlig om det omstridte, kommende udrejsecenter på øen Lindholm i Stege Bugt, som fra 2021 skal huse kriminelle, udviste udlændinge.

En plan, som har fået borgerne i og omkring Kalvehave til at protestere. Én af dem, der dukker op til debatmødet mandag aften, er Sofie Schmidt, der bor i Kalvehave.

quote Så lægger chokket sig lidt, og så bliver man bare rigtig vred over nogle politikere, der tager beslutninger henover hovedet på en

Sofie Schmidt, Kalvehave

Hun flyttede efter 10 år fra Nørrebro i København til den lille by Kalvehave i Vordingborg Kommune sammen med sin mand og to børn. Og da hun først hørte om det kommende udrejsecenter, da regeringen og Dansk Folkeparti præsenterede finansloven, var den umiddelbare tanke:  

- Det er en dårlig idé.

- Allerførst bliver man lidt chokeret over nyheden og tænker, hvad skal det betyde for vores lille sted her? Og så lægger chokket sig lidt, og så bliver man bare rigtig vred over nogle politikere, der tager beslutninger henover hovedet på en, siger Sofie Schmidt.

Savner svar fra politikerne

Sofie Schmidt deltager i mødet mandag aften, fordi hun savner at høre, hvad politikerne står for.

- Jeg synes faktisk, at de er vage i deres udmeldinger alle sammen, og det håber jeg, kan blive lidt mere tydeligt, hvem der mener hvad, siger Sofie Schmidt.

- Og så håber jeg, at Støjberg kan komme med det gode argument for, hvorfor det død og pine skal ligge derovre, og hvorfor de skal bruge så mange penge på det? Det synes jeg ikke, jeg har hørt.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kommunen har sat skilte op foran DGI-huset.
Kommunen har sat skilte op foran DGI-huset.

Udover Inger Støjberg deltager René Christensen (DF), Jacob Mark (SF), Zenia Stampe (R), Eva Flyvholm (EL), Magnus Heunicke (S), Rasmus Nordqvist (Å), Naser Khader (K) og Henrik Dahl (LA) i debatmødet.

Hele landets problem

Man skal ikke tage sorgerne på forskud, lyder det fra Sofie Schmidt. For måske bliver det slet ikke til noget, siger hun og smiler.

Men ikke desto mindre er det en alvorlig sag for ikke bare Kalvehave, men for hele Danmark, forklarer Sofie Schmidt.

- Det er et helt nyt skridt i måden at lave politik på, som er meget bekymrende, når man snakker om, at man gerne vil gå til grænsen af konventionerne. Det er klart, at det er os, der lige bor her, men jeg synes faktisk, det er vores allesammens problem det her, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kommunen har sat skilte op foran DGI-huset.
Kommunen har sat skilte op foran DGI-huset.

Hvad gør det ved folk?

Med planen om udrejsecenteret kommer også bekymringen for, hvad det kan gøre ved mennesker at blive placeret på en ø i Stege Bugt.

- Jeg kan godt være bekymret for, hvad det gør ved folk at blive isoleret ude på sådan en ø. Jeg tænker, at man kan, hvis ikke man er det, blive rigtig tosset i hovedet af at være så mange mennesker samlet på så lille et sted, siger Sofie Schmidt.

Debatmødet begynder klokken 19.00 og foregår i DGI-huset i Vordingborg.

Øen Lindholm ligger i Stege Bugt
Øen Lindholm ligger i Stege Bugt Foto: TV ØST