Politiforening: Døgnbemanding på Lindholm vil kræve mindst 70 betjente

70-80 fuldtidsbetjente vil det kræve for at kunne døgnbemande udrejsecenteret på Lindholm, lyder det fra politiforeningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ifølge formanden for Sydsjælland og Lolland-Falsters Politiforening vil det kræve 70-80 fuldtidsbetjente og koste omkring 47 millioner kroner om året for at kunne døgnbemande et udrejsecenter på øen Lindholm.

Det skriver Jyllands-Posten.

Justitsministeriet bekræfter overfor avisen, at der skal være 12 betjente døgnet rundt – seks ude på øen og seks på land i Kalvehave, hvor færgen mod Lindholm går. Til sammenligning er der to betjente ved udrejsecenteret i Jylland, Kærshovedgård, døgnet rundt.

Men det kan ikke gøre det, lyder det fra formanden for politiforeningen John Hansen.

- Hvis ballonen går op, skal der jo mere end seks mand til at kunne hjælpe derude, siger han til avisen.

Der er afsat 249 millioner kroner på finansloven frem til 2022 til at dække politiets driftsudgifter i forbindelse med det kommende udrejsecenter.

Artiklen fortsætter under grafikken.

 
  Foto: TV 2

S stemte blankt

Den 19. december stemte et flertal af Folketinget for planerne om et udrejsecenter på Lindholm, der ligger i Stege Bugt.

Flertallet bestod af Venstre, Liberal Alliance, Konservative og Dansk Folkeparti.

Socialdemokratiet valgte at stemme blankt, da de ikke er sikre på, at Lindholm er det rette valg. Resten af oppositionen stemte imod.

Artiklen fortsætter under indslaget.

 

Det ventes at koste 759 millioner kroner at etablere udrejsecenteret på Lindholm, som skal huse 100-125 kriminelle, udviste udlændinge fra 2021.

Beslutningen har mødt stor modstand fra blandt andet politikerne i Vordingborg Kommune, fra det lokale erhvervsliv og fra borgerne i især Kalvehave, hvor færgen fra Lindholm lægger til.