Over 300 udlændinge på udrejsecenter er forsvundet

Myndighederne ved ikke, hvor 328 udlændinge, der tidligere har boet på udrejsecentret Kærshovedgård i Jylland, befinder sig nu.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På udrejsecentret Kærshovedgård ved Bording i Midtjylland bor personer på tålt ophold, afviste asylansøgere, hvis udrejsefrist er overskredet, og udlændinge, der er dømt til udvisning.

Men kontrollen med, hvor personerne på udrejsecentret befinder sig, halter, skriver Politiken.

I et svar fra udlændingeminister Inger Støjberg (V) til Radikale Venstres Andreas Steenberg fremgår det nemlig, at der i perioden fra 21. marts 2016 til 26. november 2018 har været registreret 447 udlændinge som indkvarteret på centret. Og myndighederne ved ikke, hvor langt størstedelen af de indkvarterede befinder sig i dag.

- 328 af de 447 udlændige er efter den registrerede indkvartering på Udrejsecenter Kærshovedgård registreret som udeblevne, står der i svaret.

- De pågældende er registreret som udeblevne enten i forlængelse af den registrerede indkvartering på Udrejsecenter Kærshovedgård eller i forlængelse af en registreret, efterfølgende indkvartering på et andet indkvarteringssted i centersystemet. Pr. 26. november 2018 var ingen af de 328 udlændinge registreret med et nyt indkvarteringssted i centersystemet.

Om Kærshovedgård:

Kan være rejst hjem igen

Inger Støjberg oplyser i et skriftligt svar til Politiken, at de forsvundne udlændinge ikke nødvendigvis opholder sig i Danmark.

- Man har ikke pligt til at fortælle myndighederne, hvis man rejser hjem igen. Der er derfor en vis sandsynlighed for, at nogle af disse udlændinge er rejst hjem. Dertil vil jeg gerne understrege, at det selvfølgelig er helt uacceptabelt, hvis der er udlændinge, som forsvinder fra udrejsecentrene og skjuler sig her i landet for myndighederne, skriver hun til avisen.

- Så er de i første omgang en opgave for politiet at håndtere. De pågældende har ikke ret til at opholde sig her i landet og skal sendes ud, så snart det er muligt. Og hvis vi finder dem igen her i landet, reagerer vi selvfølgelig straks på det

Udlændingene på tålt ophold samt de udvisningsdømte udlændinge, der i dag bor på Kærshovedgård, skal efter planen flytte ind på et nyt udrejsecenter på øen Lindholm i Stege Bugt i 2021.