Lokal DF’er: De udviste flygtninge skal selv renovere Lindholm

En lokal DF'er vil lade de udviste udlændinge på Lindholm selv stå for at renovere det kommende udrejsecenter på Lindholm.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Giv de afviste asylansøgere materialer og værktøj og hjælp af et par håndværkere, og lad dem selv stå for at istandsætte Lindholm.

Sådan siger Heino Hahn, der repræsenterer Dansk Folkeparti i Vordingborg Byråd.

Han beklager, at udrejsecenteret kommer til at ligge i hans kommune, men bakker ellers op om forslaget, som er et resultat af en finanslovsaftale mellem Dansk Folkeparti og regeringen.

quote Det vil være nyttig viden, som de kan tage med sig videre

Heino Hahn (DF), Vordingborg Kommune

- Det er en god ide, og jeg kan ikke følge de mange, der siger, at det er så forfærdeligt at bo derude. Det er det altså ikke. Jeg har selv engang været med til at indrette flygtningelejre, og det vi her præsenterer til de udviste er altså langt bedre end noget, som man gør til flygtningelejre i landene mod syd, siger han til TV ØST.

Kan gøres til gode boliger

Han afviser ikke, at der er tale om bygninger af en ældre dato derude – men de kan sagtens gøres til gode boliger, mener han.

- Det er fabriksbygninger, og de er slidt ned. Men det er slet ikke på et niveau, så vi ikke kan stå ved det. Jeg synes, at vi skal give udlændingene selv den opgave, som det er at renovere bygningerne. Det vil være et godt projekt for dem – det er en opgave som man kan lære meget ved, siger han.

Lindholm i Stege bugt har i snart 100 år fungeret som forskningscenter i farlige husdyrsygdomme.

De seneste år er der dog ikke blevet investeret meget i centeret, der efter planen skal flyttes til Nordsjælland.

Ingen kloak

Øen er i dag uden forsyning af drikkevand, og der er heller ikke nogen kloak på øen. Det skal alt sammen etableres, før de udviste udlændinge kan flyttes til øen.

Heino Hahn understreger, at det vil være noget, som de kan tage med sig til deres hjemland.

- Det vil være nyttig viden, som de kan tage med sig videre. Og det sikrer også, at de holdes beskæftiget. Mit indtryk er, at nogen af dem, der skal sendes til øen, er de allerfarligste, som vi har i Danmark, siger han.