¨

FN: Planer om udvisnings-ø er meget bekymrende

Øen Lindholm ligger i Stege Bugt. Foto: TV ØST

FN's menneskerettighedschef fortæller, at man holder øje med planerne om nyt udrejsecenter på Lindholm.

FN udtrykker bekymring for de danske planer om at samle udvisningsdømte kriminelle udlændinge på øen Lindholm.

Det fortæller FN's menneskerettighedschef, Michelle Bachelet.

- Jeg har seriøse bekymringer over planen. Vi vil holde øje med udviklingen og drøfte det med den danske regering, sagde hun onsdag.

Man stigmatiserer dem og gør dem endnu mere sårbare ved at frarøve dem deres frihed

Michelle Bachelet, FN's menneskerettighedschef

- Vi har tidligere set de negative konsekvenser af tiltag, hvor man isolerer. De (regeringen, red.) bør ikke kopiere den slags. Man stigmatiserer dem og gør dem endnu mere sårbare ved at frarøve dem deres frihed, tilføjede hun.

Det var i forbindelse med finanslovsaftalen, at regeringen og Dansk Folkeparti fredag i sidste uge kunne løfte sløret for planerne om det nye udrejsecenter på øen i Stege Bugt.

Artiklen fortsætter under billedet.

Øen Lindholm ligger i Stege Bugt. Foto: TV 2 Grafik

I øjeblikket bor afviste asylansøgere, udlændinge på tålt ophold og udvisningsdømte kriminelle sammen på Udrejsecenter Kærshovedgård ved Ikast.

Nyt udrejsecenter ventes at være klar i 2021

Gruppen af lovlydige afviste asylansøgere skal fortsat være på Kærshovedgård. Men udvisningsdømte kriminelle og personer på tålt ophold skal flyttes til det nye center på Lindholm.

Øen Lindholm ligger i Stege Bugt. Foto: TV ØST

Udrejsecentret på Lindholm ventes at være klar i 2021.

Planerne om det nye udrejsecenter har skabt heftig debat.

NYT UDREJSECENTER PÅ LINDHOLM

  • Regeringen og DF vil afsætte 759 millioner kroner til etablering og drift af udrejsecenteret på Lindholm i Stege Bugt. 
  • Heraf skal 210 millioner kroner bruges på etableringsudgifter som bygninger (145 millioner) og infrastruktur og forsyning (55 millioner). 
  • Centret ventes at kunne tages i brug i 2021 og skal huse udlændinge på tålt ophold, udviste kriminelle, fremmedkrigere og kriminelle afviste asylansøgere.
  • Op til 125 udlændinge skal opholde sig her. Driften vil koste 1,8 millioner kroner årligt per udlænding. Til sammenligning koster det 250.000 kroner årligt per udlænding på Kærshovedgård.

 

Kilde: TV 2.

Se mere

Blandt andre har Røde Kors danske generalsekretær, Anders Ladekarl, luftet sin utilfredshed.

- I aften savner jeg medmenneskelighed i Danmark. Jeg ved, at den er der. Vi må ud og finde den, skrev han på sin Twitter-profil fredag aften.

I øjeblikket bor afviste asylansøgere, udlændinge på tålt ophold og udvisningsdømte kriminelle sammen på Udrejsecenter Kærshovedgård ved Ikast, men den gruppe skal flyttes til det nye center på Lindholm.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App