Borgere demonstrerer mod udrejsecenter på Lindholm

Mindst 100 lokale borgere fra Kalvehave ventes at møde op til en demonstration, når udlændinge- og integrationsudvalget besøger Lindholm i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bannerne taler deres tydelige sprog: "Idioti", "Byen, der ville vide, hvem der havde lagt en lort på dens hoved", "Nej tak til Lindholm".

Borgere i Kalvehave på Sydsjælland er klar til at tage imod Folketingets integrations- og udlændingeudvalg, når det ankommer til byens havn klokken 11.30 i dag.

Artiklen fortsætter efter billedet:

Cafe Den Gule Stald er klar til at tage imod politikerne
Cafe Den Gule Stald er klar til at tage imod politikerne Foto: Pernille Damborg - TV ØST

Her skal politikerne så med den lokale færge ud til øen, Lindholm, for at se det sted, hvor de overvejer at lægge et center for udviste og dømte udlændinge.

Demonstrant: Vi er utilfredse

Thomas Finke fra Kalvehave er en af dem, der vil demonstrere i dag:

- Vi vil gerne markere, at vi er utilfredse og temmelig uforstående overfor, at man har taget den her beslutning, fordi den forekommer fuldstændig ulogisk, siger han.

Thomas Finke fra Kalvehave er en af dem, der er med i dagens demonstration i Kalvehave på Sydsjælland
Thomas Finke fra Kalvehave er en af dem, der er med i dagens demonstration i Kalvehave på Sydsjælland Foto: Pernille Damborg - TV ØST

Dagens demonstranter vil både stå klar med bannere og tilråb, når politikerne skal over til Lindholm, og når de vender tilbage til Kalvehave Havn igen.

Tror du politikerne lytter?

- Det tror jeg, de gør. Desuden er det jo det eneste, vi kan gøre, at vise hvad vi mener om det. Jeg fornemmer også, at der er rimelig meget opmærksomhed om det andre steder (i landet, red.), fordi der er rigtig mange, der synes, det her er en absurd idé, siger Thomas Finke.

Selv stolene demonstrerer i Café Den Gule Stald i Kalvehave
Selv stolene demonstrerer i Café Den Gule Stald i Kalvehave Foto: Pernille Damborg - TV ØST

Når politikerne kommer tilbage til Kalvehave fra Lindholm vil der være halvanden times pause, inden udvalget mødes med Politiforbundet, Fængselsforbundet, Vordingborg Kommune og en borgergruppe på seks personer fra Kalvehave.

Klokken halv fire kører politikerne retur til København.

Udrejsecenter på Lindholm