Serie
Sjællandsleden

Bisserup - Karrebæksminde

På dagens etape 18 af Sjællandsleden kommer vi både 400 millioner år tilbage i tiden, finder ud af at det kræver en stor indsats at have sin egen skov og en tur på vandet i kajak.

Dagens guide er virkelig frisk, da Sille Roulund møder hende på en primitiv overnatningsplads nær Bisserup. Hun blev vækket klokken 4.00 af fuglesang og har været en tur i havet.Søpindsvinet på stranden er derimod lidt forstenet. Men det har også ligget der i millioner af år.

En forstening af en hale til et fortidsdyr, der minder om en bænkebider, blot større, har ligget der i 400 millioner år.Med en lille afstikker inden skoven står der 250 gøgeurt, som er en fredet orkide.I skoven møder Sille Roulund en privat skovejer, som er blevet meget klogere på skov gennem de sidste år. For eksempel har hun fundet ud af, at sådan en bestemt ikke passer sig selv. Den skal passes og plejes, som var det en have.Turen slutter med en kajaktur på vandet ved Karrebæksminde.

Se med og bliv en oplevelse rigere.

 

2/6/2012

Programserien 'Sjællandsleden' startede i 2009, hvor Sille Roulund gik de første skridt ad vandreruten, som løber på kryds og tværs gennem det meste af regionen.

Følg med på nogle af de smukkeste stier og hør om de gode historier, som gemmer sig i landskaberne