Wild West på uddannelsesområdet

Regionsrådet føler sig snydt. University College Sjællands planer om at oprette konkurrerende seminarier vil betyde kvælningsdøden for Holbæk og Nykøbing F. mener politikerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

41 politikere i Region Sjælland føler sig snydt så vandet driver. Det skriver DR Sjælland, der har talt med nogle af regionspolitikerne efter ledelsen i University College Sjællands umelding om at oprette et konkurrerende seminarium i Roskilde kun en uge efter regionsrådet krævede Holbæk Seminarium bevaret.

Samtidig foreslår bestyrelsen også at bevare pædagoguddannelsen i Nykøbing F. og samtidig oprette en ny konkurrerende uddannelse i Vordingborg.

Regionsrådsmedlemmerne Knud Munksgård og Nicolai Nicolaisen kræver, at høringen starter forfra:

- Det er grotesk - vi anede intet om bestyrelsens skjulte planer. Det siger sig selv, at der ikke er plads til et seminarium i både Roskilde og Holbæk. Det betyder kvælningsdøden for Holbæk Seminarium. Og pædagogseminariet i Nykøbing F. kan ikke  overleve, hvis man gør alvor af planerne om at tilbyde uddannelsen i Vordingborg.

- Det er jo det rene wild west på uddannelsesområdet - beskeden var ganske klar: Regionsrådet ønsker uddannelserne i Holbæk og Nykøbing F. bevaret.  Der er ikke plads til de samme uddannelser i Roskilde og Vordingborg, siger Nicolai Nicolaisen til DR Sjælland.

Formanden for University College Sjælland, Hans Stige Hansen, sagde efter sidste bestyrelsesmøde:

- Regionsrådet skal kun udtale sig om de byer, hvor vi nedlægger uddannelser. Høringsretten går ikke på, hvor vi opretter uddannelser, fastslog han.