¨

Wild - 1800 kilometers vandring mod fred i sindet

Foto: TV ØST

Drama om Cheryl Strayed, der beslutter sig for at vandre 1500 km på Pacific Crest Trail. Helt alene.

Hvad er det for drejninger, som livet foretager? Hvilke stier begiver man sig ned ad i de søgninger, som skal give livet en mening?

Det er nogle af de spørgsmål, som bliver belyst i Jean-Marc Vallées fremragende film 'Wild' som bliver omtalt på disse sider, selvom den faktisk ikke har premiere i een af regionens biografer. Den er dog så god, at den sagtens kan være en tur værd til een af premierebiograferne i hovedstadsområdet.

Cheryl - filmens hovedperson - er en ung kvinde, som efter moderens død selvdestruerer   gennem årelangt narkomisbrug i et ægteskab med masser af utroskab. Hun har omsider ramt bunden og den eneste måde hun kan finde ud af at komme så langt væk fra alt det fornedrende - den eneste måde hun kan forsøge at genstarte sit liv - er ved at kaste sig ud i den lange travetur, der går langs hele den amerikanske vestkyst, fra den mexicanske grænse og helt op mod Oregon i nord. 1800 kilometer igennem solsvedne ørkener, langs gletchere og ad forrevne klippekamme.

Og dér - i de pinsler, som kommer af blødende gnavsår, slæbet af en alt for tung rygsæk og møderne med ofte skumle  medrejsende - starter den rejse, der skal føre hende frem mod nye indsigter. Alt imens hendes hidtidige liv flimrer forbi i flashbacks, der fortæller hvem Cheryl er og hvad hun kommer fra. Og hvor hun skal hen.

Den rejse er værd at følge. Amerika åbenbares i naturskønne billeder, men nok så betagende er den indre rejse som Cheryl - fremragende spillet af Reese Witherspoon i både medgang og modgang - foretager på vej mod tilgivelsen. Hendes egen og omverdenens. Uanset hvor langt ned man kommer. Der ER en vej op igen.

Nick Hornby - manuskriptforfatteren bag bl.a. An Education og About a boy - har overført den virkelige Cheryl Strayeds bog til et manuskript, der er fyldt med det ydre og indre liv, som Cheryl møder på vejen

Se Wild. Det er en rejse, som man kun kan blive klog af. Og samtidig er man vældig godt underholdt

 Michael Breum

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App