¨

Weekendens vejr bliver roligt - når stormen er overstået

Foto: TV ØST

Voldsom blæst spiller hovedrollen i det danske vejr, hvor både sne og sol dog i weekenden indtager biroller.

Stormen Alexander kommer til at sætte sit præg på det danske vejr, når den blæser hen over landet, men nogle egne får også set både sol og sne, lyder det fra DMI.
 
- Vi kører videre i det samme spor, som vi har gjort i noget tid. Fredag får vi så et lavtryk, der passerer ind over landet, og det giver nogle steder storm med vindstød af orkanstyrke, siger vagtchef Henning Gisselø og uddyber:
 
- Det rammer i Vadehavsområdet sidste på eftermiddagen og bevæger sig østover. Det bliver værst ved den sydlige vestkyst og Nord- og Nordvestsjælland. Resten af landet undtagen Nordjylland får stormende kuling med vindstød af stormstyrke.

DMIs vagtchef bliver indendøre
 
Det er ikke DMI, der råder danskerne til, hvordan de skal forholde sig til vejret, men Henning Gisselø vil selv blive indendøre.
 
- Tagsten kan sagtens ryge af, og træer kan brække, så det blæser godt op. Jeg ville selv være forsigtig med at gå udenfor, hvis jeg kan undgå det. Bor man i København-området, er det først i aftentimerne, at det bliver meget blæsende, men bor man i Esbjerg, er det allerede ved 16-17 tiden, siger han.

Vi får sol
 
Når stormen Alexander først er blæst over Danmark, kan vi se frem til sol i store dele af landet.
 
- Hele landet får solen at se lørdag. Det bliver ikke skyfrit, men der burde komme sol. Lørdag bliver generel meget pæn. Det bliver blæsende, men ikke nær så blæsende som fredag. Det bliver frisk vind til kuling med enkelte byger, så en frisk efterårsdag, siger Henning Gisselø.
 
Både fredag og lørdag kommer temperaturerne til at ligge på tre til syv graders varme.
 
Tredje søndag i advent byder på flere skyer, der særligt trækker ind over landet i løbet af eftermiddagen og har enkelte byger med sig. Temperaturen kommer denne dag til at være mellem fire og syv grader.
 
/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App