Weekenden lugter af forår

Vejret i weekenden giver med små undtagelser mange gode grunde til at være udenfor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Man kan mærke det spirende forår i Danmark.

Sådan lyder det korte og opmuntrende budskab fra meteorologerne, når de kigger ned over prognoserne for weekendens vejr.

Her begynder solskin og stigende temperaturer at afspejle, at vi ved midnat forlod vintermånederne og sagde goddag til marts.

Meteorolog i forårshumør

- Der er absolut forårstendenser på vej. Kalenderen viser jo, at vi har den første forårsdag i dag, og vejret følger trop, fortæller vagthavende meteorolog Michael Skelbæk fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, tidligt fredag.

- Det bliver en rigtig flot dag med sol fra morgen til aften. Det starter koldt, men temperaturerne kommer op på fem til otte grader mange steder. Det bliver behageligt at være udenfor og overordnet set en flot forårsdag, tilføjer han.

Nogle steder på Sjælland vil fodgængere og cyklister dog få en del vind i ansigtet, og det kan måske spolere helhedsindtrykket en smule, lyder det.

Nattefrost kan drille

Vinteren har dog endnu ikke helt sluppet sit kolde tag i landet. Der kommer nemlig nattefrost og minusgrader natten til lørdag.

- Det er meget typisk, for vi er ved at vende om til noget forårsvejr, men om natten er det stadig koldt, forklarer meteorolog Michael Skelbæk.

Lørdagen bliver en mere blandet og lidt mere vejrmæssigt ubehagelig affære end fredagen. Der kommer både skyer, blæst og smådryp - især i løbet af eftermiddagstimerne.

- Men når vi kommer til søndag, så er det hele glemt igen. For det bliver en rigtigt flot dag. Det bliver tørt, og vi får masser af solskin og knapt så meget vind, siger Michael Skelbæk fra Danmarks Meteorologiske Institut.

/ritzau/


Se hvordan vejret bliver omkring din by de kommende dage:

Nykøbing sjælland

Holbæk

Slagelse

Ringsted

Næstved

Vordingborg

Nykøbing Falster