¨

Weekenden byder på en snært af sommer

Foto: TV ØST

Sommerglade kan glæde sig til weekenden. Vejrmenuen står nemlig på lune vinde og højere temperaturer. Bedst bliver vejret i Vestsjælland

På med solbrillen og lad den tykke uldtrøje blive derhjemme. Weekendvejret byder nemlig på en lille forsmag af sommer.

- Der er en varmefront på vej mod os, og i morgen får vi varm luft. Det vil nok starte med lidt skyer og smådryp hist og her, men ikke noget nedbør af betydning. I dagens løb skulle solen så bryde frem, siger Jesper Eriksen, vagthavende meteorolog hos DMI.

Solen vil lokalt kunne sende temperaturen helt op til 20 grader, hvis den for alvor får strålerne gennem skyerne.

Ellers vil termometret generelt komme op på mellem 13 og 18 grader.

- Søndagen ser også ud til at blive en rigtig dejlig dag med sol og højeste temperaturer mellem 17 og 22 grader. Så man må sige, at weekenden går ind i et varmere spor, siger Jesper Eriksen.

Særligt kan danskere i den vestlige del af Sjælland glæde sig over de lune vinde.

- Søndag kommer vinden fra øst og sydøst. Det er jo kyster med pålandsvind, der får det køligst, så hvis man bor ud til Østersøen, så får man det altså lidt køligere. Jo længere væk, man bor fra en østvendt kyst, des køligere bliver det, fortæller Jesper Eriksen.

Og hører man til den gruppe danskere, der synes, at maj generelt har været kold og kedelig i vejret, er det simpelthen fordi, man ikke kan huske, hvordan måneden normalt forløber.

- Den første halvdel af maj har generelt set ligget omkring det normale. Det er, fordi folk er forvænt. Det er måske ikke noget, som folk tænker over, men det har i klimasammenhæng faktisk ikke været køligere end normalt, siger Jesper Eriksen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App