Weekenden bliver sjappet og spejlglat

Vejene HAR været meget glatte det seneste døgn. Politiet har fået op mod 25 meldinger om uheld på grund af det glatte føre. Men sjap er på vej

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vinterstøvlerne kan næsten skiftes ud med gummistøvler fredag og lørdag. Temperaturerne vil ligge  lige på den varme side af frysepunktet mange steder, og det betyder, at nedbøren falder som regn, slud og tøsne.

På Sjælland og Lolland-Falster kommer der fredag formiddag endnu sne og slud mange steder, men stedvist bliver det regn - og  enkelte steder kan der endog komme lidt sol en overgang.

Temperaturerne vil ligge mellem frysepunktet og 3 graders varme, og vinden bliver svag til jævn omkring sydøst.

Natten til lørdag kommer der en overgang nogen slud eller sne, og tempertaturerne vil ligge omkring frysepunktet.

- Kulden ligger over Skandinavien, mens varmen ligger syd for os. Derfor foregår slagsmålet mellem varme og kulde populært sagt lige over os, fortæller Jesper Eriksen, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut til Ritzau.

Når temperaturen ligger og svinger lige omkring frysepunktet kan det give farlige vejsituationer.

- Der kan lokalt forekomme isslag, men fredag og lørdag ser vi mest tøvejr med regn, sne eller tøsne, siger Jesper Eriksen.

Natten til søndag bliver det dog koldere igen, og så skal danskerne være opmærksomme, når de bevæger sig ud.

- Så bliver det spejlglat. Når man står op søndag morgen vil der være frostvejr, og det sammen med den meget sjap er en farlig cocktail, der kan gøre det rigtig glat især søndag morgen, siger Jesper Eriksen.