Weekenden bliver mild med op til ni graders varme

Weekenden byder på solstrejf til alle kun forstyrret af lidt dis og tåge, som vil hænge over landet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skolernes vinterferie synger for de flestes vedkommende på sidste vers, og det gør tiden med frost tilsyneladende også.

Så langt prognosen fra DMI rækker, er der ingen frost i sigte. Heller ikke i de mørke timer.

Fredag og søndag bliver det tværtimod op til otte-ni grader varmt.

- Det kunne da være bedre, men weekenden bliver blid vejrmæssigt set, siger DMI's vagthavende meteorolog Thyge Rasmussen.

Dis og tåge hænge over landet

Både fredag og lørdag morgen vil dis og tåge hænge over landet.

- Men kun i morgentimerne. Små dryp bliver der også, så alt i alt en grå start på fredagen. Disen og tågen forsvinder i løbet af formiddagen, og der er håb om, at det klarer op, siger Thyge Rasmussen.

- Især i den nordvestlige del af Jylland er der chance for, at solen bryder gennem skyerne. Og med lidt held sker det også i resten af landet, tilføjer han.

Fredagens milde vejr ledsages af en svag til jævn vind.

Lørdag er der større chancer for sol til hele landet.

- Historien fra fredag gentager sig med dis og tåge frem til formiddagen. Derefter vil huller i skydækket give passage for solstrejf. Muligvis over hele landet, siger Thyge Rasmussen.

Vinden tiltager i styrke

Vinden tiltager i styrke sidst på dagen fra sydvestlig retning. Med forventet fem graders varme bliver lørdagen knap så lun som fredag.

Superligaen tager hul på forårssæsonen denne weekend, og ifølge Thyge Rasmussen bliver det ikke hundekoldt på tribunerne, når rundens største kamp - FC København mod Brøndby - spilles søndag.

- Natten til søndag trækker vådt vejr ind over Nordvestjylland. Regnen bevæger sig mod sydøst, og søndag morgen vil det regne i de sydøstlige egne. Men det holder op, og søndag eftermiddag får vi tørvejr. Igen er der chance for, at solen kigger frem gennem skyerne, og med op til ni grader bliver det en mild dag, siger Thyge Rasmussen