¨

Weekenden bliver lun og med kig til sol de fleste steder

Foto: TV ØST

Søndag kan termometeret nå helt op over 15 grader, selv om solen ikke kommer til at skinne fra skyfri himmel.

Allerede fredag venter forårsvejret, og både sol og lune temperaturer kommer til at præge weekendens vejr, lyder det fra DMI.

- Det ser smukt ud fredag med nærmest skyfrit vejr og ikke meget vind. Temperaturen kommer til at ramme 7-11 grader. I løbet af eftermiddagen bliver det så mere skyet. Først slører det solen, men i aften og i nat er der nok mange skyer, siger vagthavende meteorolog Lars Henriksen.

Skyerne kommer til at ligge tungt over landet i nogle timer, så lørdag lægger skyet ud. Det bliver dog overvejende en flot dag, forsikrer Lars Henriksen.

- Det er ikke sol fra en skyfri himmel, men varierende mængder. Det klarer op fra syd med det, vi kalder sløret sol. Vi satser på, at der kommer sol alle steder, selv om det altså ikke skinner fra den skyfri himmel, siger meteorologen.

Søndag er der bedst solchancer, hvis man befinder sig i den østlige del af landet.

- Søndag afhænger muligheden for sol af, hvor i landet man er. I Jylland bliver det mest skyet, og der kan komme regn nogle steder. Dog kan der også gå hul på skydækket her. I resten af landet bliver det tørt med lidt eller nogen sol, siger Lars Henriksen.

Mens vinden kommer til at holde sig i ro med svag til jævn vind, er der lidt mere fart på termometeret, som når tocifrede temperaturer både lørdag og søndag.

- Det er en lun weekend. Lørdag kan vi nok vente mellem 7 og 12 grader, mens det søndag nogle steder bliver 15 grader. Generelt bliver det dog lidt køligere ved østvendte kyster, lyder det fra Lars Henriksen.

Selv om jyderne altså kan regne med flest skyer, er det også dem, der kan forvente de varmeste temperaturer søndag.

- Der siver en lun luft op over Jylland fra Tyskland, så trods skyer i Jylland er det nok her, temperaturerne kan ventes at være højere, siger Lars Henriksen.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App