Weekenden bliver iskold - og der kan falde sne

Blæst betyder, at weekenden bliver hundekold. Det kan føles som minus 15 grader, når man bevæger sig udendørs - og der kan også falde sne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis du har gået og drømt om at finde forårsfrakken frem og bruge weekenden på at nyde solen, så kan du godt drømme om igen. Weekenden byder nemlig på kulde af den bidende slags.

Selv om dagtemperaturerne for det meste ligger lige over eller omkring frysepunktet, så bliver vinden nemlig et bistert bekendtskab.

Føles som 15 frostgrader

- Vinden er drejet om i det kolde hjørne, og det er stadig vinter øst for os. Foråret var lige forbi og sige goddag, men det er væk den nærmeste tid igen, siger vagtchef ved DMI Henning Gisselø.

- Billedet er vendt, og et højtryk over Mellemskandinavien sender i weekenden iskold, kontinental luft mod os, fortsætter han.

Faktisk bliver den friske til hårde vind så kold, at det kan føles helt ned til minus 10 til 15 grader, siger han.

Varmest fredag

Fredag bliver periodens varmeste dag med op til to graders varme. Lørdag holder formentlig tør, og de højeste dagstemperaturer bliver på plussiden.

- Men søndag falder temperaturen og lander lige omkring de 0 grader, og der kan være lokale snebyger, fortæller vagtchefen, der tilføjer, at det ikke kommer store mængder sne.

Samtidig bliver det gråt, fortæller han.

Foråret er udsat

Når næste uge tager fat, tager vinden langsomt af, og temperaturen vil føles mindre kold. Dermed ikke sagt, at der venter lunere temperaturer i horisonten.

Henning Gisselø ser nemlig ikke noget tegn på lune dage som i onsdags, hvor temperaturen nogle steder nåede helt op på 12 grader.

- Som det ser ud nu, får vi i hvert fald en uge med koldt vejr, temperaturer ikke ret meget over frysepunktet og nattefrost. Der er ikke noget, der ligner forår inden for de næste 14 dage, lyder den langsigtede prognose fra DMI's vagtchef.

/ritzau/