¨

Vuggestuer er blevet billigere

Foto: TV ØST

Prisen på en vuggestueplads er faldet markant på landsplan. Alligevel er der stor forskel på priserne i de forskellige kommuner.

 

Forældre betaler færre penge for en vuggestueplads end tidligere. Det skriver Berlingske i dag. En ny opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at landets kommuner har sparet 433 millioner kroner i forhold til sidste år. Det svarer til et fald på næsten to procent. Det er det, der nu kommer forældrene til gode.

Ifølge statistiker Bo Møller fra Danmarks Statistik er en af årsagerne til faldet, at kommunerne fra 2011 ikke længere må opkræve mere end 25 procent af udgiften til vuggestuepladsen. Tidligere måtte de kræve 30 procent.
Her i regionen er der store forskelle på prisen på en vuggestueplads i de forskellige kommuner. I Vordingborg Kommune koster en vuggestueplads 24.000-26.000 kroner per år inklusiv frokostordning. I Lolland Kommune er prisen 36.000-38.000 kroner eksklusiv frokostordning.

Selvom forældrene måske er glade for de faldende priser, så er det ikke noget der skaber glæde hos pædagogernes fagforening BUPL.
- Det er en meget beklagelig og betænkelig udvikling. Det er jo en fin ting for forældrene her og nu, men i længden går det jo ud over personalet, siger Henning Pedersen, der er formand i BUPL.

02:17 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App