¨

Vores boligpriser fortsætter med at falde

Foto: TV ØST

De nye tider på ejendomsmarkedet går uden om vores region. Her fortsætter priserne med at falde.

Selvom det generelt går bedre for boligmarkedet herhjemme - så må borgerne i vores region alligevel indstille sig på faldende priser på huse og lejligheder.

Huspriserne vil nemlig de næste to år udvikle sig vidt forskelligt - afhængigt af, hvor man bor i landet. Det viser en analyse fra Nykredit ifølge Jyllands-Posten.

Boligerne er overvurderede

Mens husejere i København, Nordsjælland og på Fyn kan se frem til prisstigninger allerede i år, så må dem, der bor i Vest- og Sydsjælland og i Vestjylland, se deres huse falde i værdi de næste to år, efter inflationen er trukket fra.

Husejere i Østsjælland og Nordjylland må acceptere prisfald i år, men kan så se frem til små stigninger i 2014, viser analysen.

- Geografi vil spille en stor rolle i prisudviklingen på huse de kommende år, siger Joachim Borg Kristensen, boligøkonom i Nykredit, til Jyllands-Posten.

- Mange husejere i København vil føle, at krisen stort set er overstået. Mange andre steder vil det ikke føles sådan, fortsætter han.

Boligerne på landet er stadig for dyre

Nogle steder i landet er husene stadig overvurderede, mens de andre steder er faldet alt for meget i forhold til den såkaldte ligevægtspris, der for eksempel medtager renter og indkomster, viser beregningerne fra Nykredit.

Udviklingen er dog stadig skrøbelig i alle dele af landet og afhænger fuldstændigt af, at regeringen får held til at stabilisere økonomien i år, mener Nykredit.

Udvikler økonomien sig markant bedre end forventet, kan det udløse prisstigninger på 5,7 procent i 2013 og 3,8 procent i 2014, før inflation. Det vil bringe priserne tilbage til niveauet i 2010.

Sker der derimod en forværring, kan man forvente et tilsvarende tilbageslag, som det man oplevede i 2011. Konkret viser analysen prisfald på 2,8 procent i 2013 og 1,5 procent i 2014 i det tilfælde.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App