Vognmænd får millionerstatning

Det kommer til at koste skatteborgerne millioner af kroner, at daværende forbrugerminister Carina Christensen (K) og Fødevarestyrelsen i sommeren 2007 stod bag en stribe forhastede indgreb mod t

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kommer til at koste skatteborgerne millioner af kroner, at daværende forbrugerminister Carina Christensen (K) og Fødevarestyrelsen i sommeren 2007 stod bag en stribe forhastede indgreb mod transportører af levende dyr, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Indgrebene har siden udløst sagsanlæg fra vognmændene, som én efter én vinder sagerne mod Fødevarestyrelsen, der tidligere hørte under forbrugerministeren.

Statens advokat, Kammeradvokaten, har netop gennemgået den sidste af disse sager. Igen er resultatet, at vognmanden får medhold. Igen bliver konsekvensen efter alt at dømme en millionerstatning, som skatteborgerne må betale.

»Det er en enorm lettelse. Det har haft store økonomiske konsekvenser, at Fødevarestyrelsen uden advarsel eller partshøring lukkede min virksomhed i tre måneder. Flere kunder har jeg mistet permanent, og det har været ekstremt ubehageligt at blive hængt ud på den måde i offentligheden,« fortæller René Holm Hansen, der er medejer af transportvirksomheden RMJ Trans.

Socialdemokratiets ordfører, Bjarne Laustsen, siger:

»Det er ufatteligt, at regeringen og Fødevarestyrelsen ikke kan sikre, at sagerne behandles efter reglerne. Vi skal sikre dyrevelfærden ved transporter, men der må ikke ske disse banale fodfejl. Det koster statskassen millioner, som kunne være brugt til mange andre formål. Vi må kræve, at de ansvarlige ministre forklarer sig over for Folketinget, og vi vil derfor straks indkalde til samråd for at få placeret ansvaret,« siger Bjarne Laustsen (S).

Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), som nu har ansvaret i regeringen for Fødevarestyrelsen og kontrollen med dyretransport, ønsker ikke at kommentere den nye sag.