¨

VKO og Per Ørum indfører grænsekontrol

Foto: TV ØST

Regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne enes om permanent grænsekontrol ved Danmarks grænser.

Regeringen, Dansk Folkeparti og kristendemokraten Per Ørum Jørgensen er enige om permanent grænsekontrol ved Danmarks grænser.

- Baggrunden er den stigende kriminalitet, som vi har kunnet se i stigende grad hærger. Det vil vi gerne dæmme op for, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Finansministeren siger, at der vil blive tale om at etablerer kontrolanlæg ved grænserne, om flere toldere ved grænserne, om anlæg til at opfange efterlyste nummerplader og til at skanne biler for narkotika eller personer, som gemmer sig.

- Meget vil være ekstra personale, og en del vil være ny teknik, siger finansministeren, som understreger, at grænsekontrollen kommer til at foregå inden for rammerne af Schengen-samarbejdet.

Både den tyske og den svenske grænse samt kontrol i havnene vil være omfattet.

Allerede tidligere på dagen kom det frem, at kristendemokraten Per Ørum Jørgensen var parat til at stemme for aftalen, som parterne nu har konfirmeret.

Dansk Folkeparti har ifølge Ritzaus oplysninger krævet, at en aftale om grænsekontrollen skulle være på plads, før partiet kan underskrive en aftale om tilbagetrækningsreformen i 2020-forhandlingerne.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App