¨

Virksomheder starter livet i kuvøser

Foto: TV ØST

Det vrimler med vækstfabrikanter på Sjælland. Allerede nu, halvvejs gennem 2011, kan regionens syv iværksætter-hoteller nemlig melde, at de har opnået årets mål for antallet af indflyttere.

 

Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Det betyder, at over halvdelen af pladserne i regionens »vækst-kuvøser« for nybagte iværksættere nu er optagne.

På fabrikkerne får virksomhederne lav husleje, kombineret med sparring, netværk og rådgivning, så »babyen« får ideelle betingelser for at vokse.

I alt er der 125 pladser i de seks vækstfabrikker, der er åbnet.

- Fra at have været en udfordring at få fyldt pladserne, har vi nu fået hul igennem, forklarer kommunikationskonsulent Stefan Poulsen fra Væksthus Sjælland, som Vækstfabrikkerne hører ind under.

- Vi er stolte af, at vi har nået belægningsmålene allerede. Og det er de rigtige, vi har inde, nemlig virksomheder med potentiale for vækst, fortæller han.

Senest blev dørene slået op i Greve i juni, hvor otte af de i alt 18 pladser nu er optaget. I Roskilde er ni af 17 pladser optaget, mens der også er stigende antal virksomheder i de øvrige fabrikker.

De 69 virksomheder, der er rykket på fabrik, kommer fra vidt forskellige brancher, mål og baggrunde. Men fælles er, at de har været igennem en screening, hvor Væksthuset har godkendt dem til at have potentiale til at vokse.

- Vi har rigtig mange, der arbejder med klimaløsninger, for eksempel at spare energi eller udvikle grøn rengøring, fortæller Stefan Poulsen.

00:27 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App