Virksomheder i regionen tror på fremtiden

Over halvdelen af virksomhederne i Region Sjælland tror på en stigende omsætning i det kommende år. Der er kommet gang i hjulene, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er optimisme og en tro på fremtiden blandt de sjællandske virksomheder. Sådan ser det i hvert fald ud ifølge et nyt VækstIndeks, hvor over halvdelen af regionens virksomheder forklarer, at de tror på en stigende omsætning det kommende år.

- Vi arbejder i Væksthuset årligt med 500 virksomheder i lange forløb, og vores oplevelse er, at der er kommet gang i hjulene. De løber ikke af sig selv, men de løber bedre og hurtigere, end vi har oplevet gennem de sidste år. Vi har virkelig været udsat for 7 magre år. Men nu tyder det altså på, at vi er på vej mod bedre tider, udtaler Mads Váczy Kragh fra Væksthus Sjælland.

Center for VækstAnalyse udgiver sammen med Vækstforum Sjælland Vækstindeks. Det kommende VækstIndeks måler for fjerde gang stemningen i erhvervslivet. Den nyeste måling er den mest positive der er oplevet.

- Vi har siden 2011 spurgt virksomhederne til deres forventninger, og vi har generelt set, at de er blevet bedre år for år. Armene er ikke i vejret derude, og det er de stadigvæk ikke, men vi kan i år virkelig se et positivt udsving på forventningerne hos virksomhederne, fortæller Mads Váczy Kragh.

Ifølge undersøgelsen forventer flere af virksomhederne også at skulle hyre nye medarbejdere. 

Skal virksomhedsejerne dykke lidt længere ned i krystalkuglen er forventninger også høje. 78 % forventer vækst i omsætningen og 58 % vækst i antal ansatte inden for de kommende 2-4 år.

- Det er svært at spå, specielt om fremtiden, og derfor er de her tal mere usikre. Men det er klart, at der er en god forventning i markedet. Tallene tyder på en optimisme i markedet og forventningerne på den korte bane indikerer, at der ikke er tale om en urealistisk forventning til fremtiden, udtaler væksthusdirektøren.