¨

Virksomheder holder sig fra regionen

Sjælland udenfor hovedstadsområdet er det mest upopulære sted i Danmark at have sin virksomhed.

Det viser en opgørelse som Børsen bringer i dag.

Blandt de 1000 danske virksomheder med størst omsætning har kun 60 af dem hovedkontor her i regionen. Men sådan burde det ikke være, mener Henrik Toft Jensen, der som lektor i Geografi på RUC har forsket i erhvervsudviklingen i regionen.

- Der er tale om fejltænkning fra mange virksomheders side. De har den indstilling, at hvis man skal have hovedkvarter i Østdanmark, så skal det være i København, og dermed glemmer man de kvaliteter, der kan være ved at placere sig i en af de sjællandske købstæder, siger Henrik Toft Jensen.

Blandt kvaliteterne er ifølge forskeren, at der er kort transportvej til både København og det øvrige Danmark. Der er desuden god plads i landskabet og billige byggegrunde. Og så har købstæderne ikke mindst en stærk identitet i kraft af deres lange historie. Omvendt kan de store virksomheder blive skræmt af forestillingen om "provins", og det skal de sjællandske byer være opmærksomme på.

- Mange betragter provinsen som noget negativt, så det begreb bør man holde sig fra, når man profilerer sig, siger Henrik Toft Jensen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App