¨

Virksomheder går konkurs

Region Sjælland er den region, hvor flest virksomheder må lukke. Kalundborg, Vordingborg og Stevns ligger i top ti over kommuner med den højeste andel af lukkede virksomheder. Her lukker mellem 8 og 9% af de virksomheder, som åbner.

En af de største årsager til at virksomhederne går ned, mener eksperter, er fordi investorer ikke er villige til at lægge deres penge i regionen.

- En af de primære årsager er, at investorerne har et fokus på hovedstaden. Det er meget svært at få dem ud i regionen, man kigger primært i sin egen baghave, siger Mads Kragh, direktør i Væksthus Sjælland.  

Tal fra Vækstfonden viser, at Sjælland er den region med mindst risikovillig kapital, dvs. hvor investorerne ikke skal have sikkerhed i bygninger og maskiner, men blot tro på produktet, men det er tilsyneladende de forkerte produkter i regionen.

- Investorerne har generelt et fokus på IT og medicinalindustrien og den type virksomheder, er der ikke ret mange af i vores region og derfor er det svært at få investorerne her til regionen, siger Mads Kragh.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App