¨

Vinterferien bliver uden vinter

Foto: TV ØST

Vejret i vinterferien bliver mildt, og kælken er der ingen grund til at finde frem igen.

Selvom uge syv for mange er ensbetydende med vinterferie, bliver der ikke meget vinter over vejret.
 
I stedet begynder ugen mildt, og allerede mandag kan temperaturen snige sig op på otte graders varme, fortæller vagthavende meteorolog Michael Skelbæk fra DMI.
 
- Der er absolut ikke meget vinter over det. Det mest vinterlige, vi kan hive ud af vejrudsigten, er, at der måske kommer nogle dage med nattefrost. Men der kommer ingen sne og ingen frost om dagen, siger han.
 
- Som udgangspunkt bliver det mildt i starten af ugen med fint solskinsvejr. Men som ugen går, bliver det en tand koldere med flere skyer på himlen, fortæller Michael Skelbæk.

Vi får sol
 
Mandag vil de fleste formentlig vågne op til en overskyet himmel, men i løbet af dagen klarer det op, og solen kigger frem.
 
Det samme ser ud til at blive tilfældet tirsdag, som ifølge vagtchefen ser ud til at blive "en rigtig pæn solskinsdag".
 
- Det skyldes, at vi har et meget massivt højtryk liggende med centrum over Irland, og det sender mild luft frem til os. Det får vi lov at nyde godt af mandag og tirsdag, forklarer Michael Skelbæk.
 
Når højtrykket begynder at bevæge sig ned til den centrale del af Europa, slår vinden om, og det bliver en anelse køligere fra onsdag og frem mod weekenden, hvor temperaturen falder et par grader, og der kommer flere skyer, når man kigger op.
 
- Det bliver fire-fem grader varmt. Det positive er, at det holder tørt. Fredag bliver det måske lidt koldere endnu med mellem to og fem grader, fortæller Michael Skelbæk.
 
/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App