Vinterferien begynder med både sne og frost

Fortove og veje bliver glatte de kommende dage, hvor vintervejret igen gør comeback.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag eftermiddag bliver der på en stor del af landets skoler ringet ud til årets første ferie, og muligvis kan eleverne nyde hjemturen, og visheden om en hel uge uden lektier og vækkeurets morgenchikane, i flot vintervejr med sol og temperaturer lige over frysepunktet.

Overordnet bliver vejret i weekenden mere vinterligt, end det har været de foregående dage.

 

Tidligt fredag morgen er der koldest i Jylland med ned til tre graders frost. Og uanset om man er i bil, til fods eller på cykel, er det om at være ekstra opmærksom.

- Det kan blive en lidt lusket morgenstund, hvor det kan være glat på veje, stier og fortove, advarer Lars Henriksen, vagthavende meteorolog ved DMI.

- Men generelt ser fredagen ud til at blive en stille og rolig dag med nogen sol de fleste steder, tilføjer han.

Ned til minus fem grader

I den sydlige og vestlige del af landet, som får en del flere skyer end det øvrige Danmark, er der mulighed for slud og snebyger. Temperaturerne vil ligge i intervallet én til tre grader.

 Fredag aften bliver tør og klar, men i løbet af natten vil der falde sne over den sydlige del af landet.

- Og så bliver det rigtig koldt med ned til minus fem grader, siger Lars Henriksen.

Pæn lørdag

Lørdag bliver som fredag også en fin dag at tilbringe udenfor.

- Det bliver en pæn dag med lidt eller nogen sol og op til tre plusgrader. Lokalt med slud- og snebyger. Sidst på dagen frisker vinden op fra sydøstlig retning, siger Lars Henriksen.

Søndag bliver en rigtig indedag. Et lavtryk over Den Engelske Kanal og det nordlige Frankrig sender kulde og nedbør ind over Danmark.

- Søndag bliver mere barsk, det kommer til at blæse, og med temperaturer bare lidt over frysepunktet bliver det hundekoldt. Der bliver mange skyer, og især i den sydlige og østlige del af landet kommer der en del nedbør, efterhånden mest som slud eller sne, og det kan give glatte veje, siger Lars Henriksen.

/ritzau/