Vinteren vil bare ikke give slip

Lørdag formiddag er store dele af Sjælland stadig hårdt ramt af snestorm - igen er Lolland og Falster hårdest ramt, men også Møn og Sydsjælland kæmper hårdt med elementernes rasen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Meget tyder dog på, at bilisterne efterhånden har lært at køre efter forholdene - eller slet og ret bliver hjemme.  Dermed har de fulgt politiets opfordring til at afholde sig fra al unødig udkørsel på Lolland og Falster.

Dansk Autohjælp beretter overfor Lolland-Falsters Folketidende om 15 assistancer til fritrækninger frem til lørdag morgen, mens Falck har haft 24. Sammenlignet med tidligere snestorme i denne vinter, er det forholdsvis billigt sluppet.

Sneplovene kæmper en hård kamp for at holde de primære landeveje farbare, men de generes af den hårde vind, der får den lette nyfaldne sne til at fyge sammen i driver over vejene. Så selv veje, der har haft besøg af plovene, kan hurtigt stoppe til igen. Først omkring middagstid forventer meteorologerne, at vinden vil lægge sig så meget, at fygeproblemerne aftager.

På de mindre biveje må man på Lolland-Falster, Møn og Sydsjæland dog forvente, at de næppe bliver ryddet før fygningen tager af, hvorfor udkørsel meget let kan føre til, at man havner i en snedrive.

Skal man med den offentlige transport, er det en god idé at undersøge først, om den overhovedet kører. Flere busruter er således indstillede, mens både Lollandsbanen og DSB beretter om store forsinkelser. Ligeledes sejler færgerne til Fejø, Femø og Askø stadig efter en meget reduceret is-sejlplan.

Havde man planlagt en kulturel lørdag på Fuglsang Kunstmuseum, så kan man godt glemme det. Museet er på det nærmeste sneet inde og åbner slet ikke lørdag.

Alt i alt en lørdag, som mest af alt egner sig til hjemlige sysler.