¨

Vinteren begynder med sol og uden bidende kulde

Foto: TV ØST

Den kolde vind forsvinder i løbet af ugen, og op til weekenden nærmer det sig tocifrede temperaturer.

Det begynder med at være koldt, men i løbet af ugen kommer den første vintermåned vejrmæssigt mere til at minde om efterår.
 
Sådan lyder skønnet fra meteorolog Mogens Rønnebæk fra DMI.
 
- Der er ikke noget vintervejr i sigte, selvom det bliver lidt halvkoldt de første dage af ugen. Så går det hen og bliver mere mildt og ustadigt, og til slut på ugen bliver det mere efterår end vinter, siger Mogens Rønnebæk.
 
Vil føles som ti graders frost

Dermed begynder december nogenlunde på samme måde som november, som har været den næstvarmeste, der nogensinde er målt hos DMI.
 
Mandag vil temperaturen ligge mellem to og fem plusgrader, men ligesom i den forgangne weekend vil det føles væsentligt koldere, hvis man stiller sig ud i den kølige vind.
 
- Det føles som 10 graders frost, når det er værst, fortæller Mogens Rønnebæk.
 
De kommende dage vil vinden dog aftage, så kulden ikke i samme grad kan mærkes gennem vinterfrakken, selvom temperaturen i dagtimerne vil snige sig ned omkring frysepunktet, hvor det bliver koldest, og fire til fem plusgrader, hvor det bliver varmest.

Sæt tid af til vintervejret
 
Der kan dog stadig være god grund til at stå fem minutter tidligere op og ordne bilruden, for mandag til torsdag vil nattefrosten formentlig nå helt ned til minus fem grader.
 
Fredag begynder der at blæse lunere vinde. Det betyder, at vejret bliver mere mildt, og at temperaturen kan nærme sig otte grader, når weekenden står for døren. Men samtidig bliver det ustadigt og med mulighed for regn.
 
November slog ikke rekord

November blev i øvrigt - trods varmen - markant mindre solrig end gennemsnitligt med 41 timers sol i månedens første 29 dage. En normal november-måned byder på 54 soltimer.
 
December begynder mere lyst.
 
- Vi får et skud i dag (mandag, red.) med en masse sol i det meste af landet, og der vil stadig være lidt sol de næste dage. Det bliver ikke ligefrem solrigt, men der vil være perioder med noget sol, siger Mogens Rønnebæk.
 
/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App