Vindmøller ved Sprogø

Sund & Bælt - selskabet der driver Storebæltsbroen - har fået tilladelse til at opføre en vindmøllepark ved Sprogø. Men fra i dag kan der indsendes klager over tilladelsen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sund & Bælt - selskabet der driver Storebæltsbroen - har fået tilladelse til at opføre en vindmøllepark ved broen - lige nord for Sprogø.

Vindmøllerne skal i givet fald levere nok elektricitet til at drive Sund & Bælts anlæg og dermed håber selskabet at kunne gå foran og levere såkaldt  grøn strøm, når verdens politikere om et år samles til klimatopmødet i københavn.

Danmarks Naturfredningsforening går bestemt ind for vindkraft, men foreningen  er meget kritisk overfor den planlagte vindmøllepark. Foreningen mener nemlig at  vindmøllerne vil skæmme broens flotte arkitektur  - og samtidig tænkes de placerede  midt i et af Europas vigtigste områder for hvalarten marsvin, som i de seneste år har været i kraftig tilbagegang.

Energistyrelsen har givet tilladelse til møllerne, men der kan klages over denne tilladelse til Energiklagenævnet - og fristen er sat til 27. Januar.