Vindmøller bremses om natten

Efter at have brugt milliarder af kroner på at rejse vindmøller er der nu så meget grøn og miljøvenlig vindmøllestrøm i ledningerne, at man i perioder bliver nødt til at standse en del af møllerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Til oktober skal vindmølleejere betale et strafgebyr på op til 1,70 kroner for hver kilowatt strøm, som de leverer på tidspunkter om aftenen og om natten, hvor der er for meget strøm på markedet.

Derfor overvejer vindmølleejerne at installere en ny teknik og etablere sms-kæder, så man kan stoppe vindmøllerne, når der produceres for meget strøm.

- Det sidste, man ønsker at gøre, er at stoppe en vindmølle. Men vi kan blive nødt til det, for hvem har lyst til at producere med tab? spørger direktør Niels Dupont fra Vindenergi Danmark, der administrerer en tredjedel af den danske produktion af vindmøllestrøm.

- Det er ingen samfundsøkonomisk eller miljømæssig sund fornuft i at standse vindmøllerne, for de laver gratis energi. Men vi arbejder på at kunne fjernstyre og standse nye vindmøller, når situationen opstår, siger Niels Dupont til Ritzau.