¨

Vil frigive sejlerfamilie

Foto: TV ØST

Den danske sejlerfamilie på fem og deres to gaster vil ifølge internetavisen Somalia Report blive frigivet i denne uge.

Den danske sejlerfamilie på fem og deres to gaster, som har været taget til fange af somaliske gidsler siden den 24. februar, vil ifølge internetavisen Somalia Report blive frigivet i denne uge.

Det skriver Maritime Danmark.

Ifølge avisens kilder er der indgået en aftale mellem piraterne og sejlerfamiliens pårørende om udbetaling af en løsesum på tre millioner dollar eller knap 16 millioner kroner.

Det er ikke muligt at få bekræftet oplysningerne fra anden side. Hverken Udenrigsministeriets Borgerservice eller pårørende vil kommentere historien.

Familien og gasterne blev taget til fange af somaliske pirater, da de på trods af advarsler forsøgte at passere det Røde Hav i deres 43 fod store sejlbåd.

Der har gennem længere tid været ført forhandlinger om udbetaling af en løsesum mellem piraterne og en repræsentant for sejlerfamiliens pårørende.

Den danske familie, der består af et forældrepar og deres tre børn, har sammen med deres to danske gaster, igennem længere tid befundet sig om bord på det kapret fragtskib, MV Dover.

Også dette skib og besætningen om bord vil blive frigivet i denne uge. Ifølge Somalia Report er der indgået en aftale mellem skibets reder og piraternes forhandlere om udbetaling af en løsesum på godt 20 millioner kroner.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App