¨

Videnvirksomheder stormer frem

Foto: TV ØST

Det ser rigtig godt ud for regionens videnvirksomheder. Faktisk så godt, at mange af virksomhederne forventer at ansætte nye medarbejdere i år.

En ny undersøgelse som væksthus Sjælland har lavet viser, at 33 procent af de adspurgte videnvirksomheder forventer at ansætte nye medarbejdere i år. Det er en fremgang på fem procent i forhold til sidste år, og det gavner regionen.

- Tallene viser, at videnvirksomhederne i Region Sjælland ikke længere bare skaber fremtidens arbejdspladser. De skaber job nu og her. De virksomheder, der har viden som produkt, har øget forventninger til ansættelser i det nuværende år, og det tyder rigtig godt for fremtiden, udtaler direktør i Væksthus Sjælland Mads Váczy Kragh.

Fremgangen kan de også mærke hos Rønnow Arkitekter i Holbæk. Indtil videre har de ansat tre nye medarbejdere i år, og de forventer at skulle ud og finde to til. Virksomheden kommer til at gå fra 13 ansatte til 18. De gode resultater skyldes hårdt- og strategisk arbejde.

- Vi har brugt rigtig mange kræfter på, at fortælle omverden hvem vi er, og at vi har været her rigtig længe, og det har båret frugt. Vi har fået mange nye opgaver, derfor kan vi ansætte flere medarbejdere, fortæller Mette Prip Bonné, der er arkitekt og partner hos Rønnow Arkitekter.
Udsigten til flere jobs i regionen skaber også vækst af smil på politikernes læber.

- Det betyder sådan set vækst, og det betyder, at flere kommer i arbejde. Vi få flere penge til regionen med denne fremgang, så jeg er meget glad, siger Regionsrådsformand, Steen Bach Nielsen (S).

01:56 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App