Vi står i kø for at hjælpe andre juleaften

Over hele regionen arrangerer frivillige jul for dem, som ikke vil være alene i aften. Ifølge Dansk Folkehjælp har vi brug for at hjælpe andre og 2015 kommer til at slå alle rekorder på den front.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lige fra Faxe Ladeplads, Holbæk, Kirke Hyllinge, Nakskov, Møn, Korsør til Harpelunde på Lolland er der i aften frivillige kræfter, der står klar til at modtage mennesker, som ikke ønsker at sidde derhjemme alene en juleaften.

Hele dagen er frivillige i gang med at forberede flæskesteg, and og brunkartofler til mennesker, de slet ikke kender og det er bemærkelsesværdigt mange mennesker, der i år dropper deres egen juleaften til fordel for at hjælpe andre. Det fortæller Dansk Folkehjælp.

- Der er rigtigt mange, der gerne vil hjælpe i år og vi har hele december fundet frivillige så let som ingenting. Selv da vi manglede flere hundrede til et af vores projektet lilleaften klokken otte, tog det os ingen tid at finde de frivillige, vi skulle bruge. På de parametre har 2015 slået alle rekorder og det er jo dejligt, fortæller generalsekretær i organisationen, Klaus Nørlem.

De mange arrangementer i aften er for eksempel i Korsør, hvor initiativtager Jimmy Jørgensen holder jul for alle i Slagelse Kommune, der har brug for det. Det kommer til at ske i et stort opvarmet telt ved Solens Plads i byen. I Faxe Ladeplads har Hanne og Jørn arrangeret festligheder allerede fra klokken 15 med julediskotek som afslutning på aftenen.

Ifølge generalsekretær Klaus Nørlem har vi brug for at hjælpe andre:

- Det er en tendens i tiden at folk selv tager initiativ og bliver styrmand på forskellige projekter. Folk har brug for, at se en reaktion på den hjælp, de giver og det synes jeg jo kun er godt, for det vidner om engagement og solidaritet, fortæller han.

Dansk Folkehjælp fortæller også, at der fremadrettet kommer til at være flere arrangementer for socialt udsatte, som er igangsat af private, der ikke nødvendigvis behøver at have en organisation i ryggen.

Du kan læse mere om alle julearrangementerne i vores region her.