Vi slår varmerekord i dag

Efter en nat med kraftig regn får vi en dag med temperaturer op til 30 grader.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selvom aftenens og nattens regn flere steder ikke blev helt så voldsom som frygtet, blev især området omkring det sydvestlige Sjælland, Lolland og Falster hårdt ramt.

- Det har dog sluppet os nu, siger Olaf Mathiassen, vagtchef ved Danmark Metrologiske Institut (DMI).

- I dag tegner det til at blive årets varmeste dag. Det er der meget gode chancer for. I løbet af formiddagen forsvinder den sidste tåge og dis, der måtte ligge over landet, og så ender det med en hel del sol med temperaturer op mellem 24 og 30 grader, siger han.

Varmest på Sydøstsjælland

I vores region bliver det borgerne på Sydøstsjælland, der får mest varme.

Det varme sommervejr fortsætter ud på aftenen, men i løbet af natten kan der komme flere skyer og især i syd og sydvest kan det blive til regn- og tordenbyger.

- Men det er nok ikke noget, der er så kraftigt, som det vi har haft. Til gengæld er det det første signal om, at vi går køligere tider i møde, siger Olaf Mathiassen.

Kølig weekend

Fredag vil det lægge ud med regn- og tordenbyger flere steder i landet, før det klarer op senere på dagen med temperaturer på op mellem 23 og 24 grader.

- Det bliver gradvist koldere hen over weekenden og i næste uge lander vi op omkring eller lidt under 20 grader. Det bliver lidt mere omskifteligt vejr - typisk dansk sommervejr, siger han.

/ritzau/