¨

Vi sladrer om naboens forsikringsfusk

Foto: TV ØST

Forsikringsselskaber oplever ny tendens. Vi vil ikke finde os i fusk under krisen.

Danskerne melder i stigende grad hinanden for skattesnyd og socialt bedrageri.

Sådan lyder det nu fra flere af landets store forsikringsselskaber, der oplever en klar stigning i antallet af borgere, som melder hinanden for fusk med forsikringen, falske indbrud og biltyverier, skriver Politiken.

Vi vil ikke betale for andres snyd

Landets største forsikringsselskab, Tryg Forsikring, modtager i øjeblikket 8-10 "anmeldelser" om ugen fra naboer, genboer, arbejdskolleger eller opmærksomme borgere, der bare ikke vil finde sig i, at der åbenlyst bliver snydt med forsikringen.

- Vi har aldrig fået så mange henvendelser før, og vi er ret sikre på, at det er den økonomiske krise, der er baggrunden, siger Bernhard Lindholm, chefkonsulent og afdelingsleder for Trygs efterforsknings- og bedrageriafdeling, til Politiken.

- Uanset om det er skatten, de sociale ydelser eller forsikringen, der bliver svindlet med, så ved de fleste udmærket godt, at regningen lander hos dem, der ikke snyder - altså hos dem selv. Og det vil folk bare ikke finde sig i, når de selv er presset, tilføjer han.

Sladretjeneste på vej

Bernhard Lindholm understreger, at der meget ofte er "noget at komme efter" i de mange borgerhenvendelser.

Også Codan, Topdanmark og Alka oplever, at kunderne anmelder hinanden, og at den moralske forargelse er vokset.

- Vi overvejer at oprette en egentlig hotline eller sladretjeneste på vores hjemmeside, for vi kan mærke, at der har indfundet sig en større moralsk forargelse over forsikringssvindel.

- Engang var det lige så legitimt at snyde forsikringsselskabet som skattevæsnet, men lunten er altså blevet kortere, de ærlige har ikke lyst til at betale for de uærlige, siger Lise Agerley, kommunikationschef i Alka Forsikring, til Politiken.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App