¨

Vi pendler længst

Foto: TV ØST

Folk fra Lolland-Falster, Vest- og Sydsjælland har den længste vej på arbejde.

Når danskerne hver morgen sætter sig ind i deres biler for at køre på arbejde, er det folk fra Lolland-Falster, Vest- og Sydsjælland, der har den længste vej.

Det viser nye tal fra Vejdirektoratets rapport Statsvejnettet.

I gennemsnit må folk på Lolland-Falster, Vest- og Sydsjælland køre 28,1 kilometer for at komme frem til deres arbejde. Dermed har de 5,5 kilometer længere til jobbet end deres naboer fra Østsjælland, der indtager andenpladsen i statistikken med i gennemsnit 22,6 kilometer.

I bunden af tabellen ligger københavnerne. De skal kun køre godt 13 kilometer for at komme på arbejde.

Vi pendler længere

Fælles for danskere over hele landet er dog, at de i gennemsnit har fået længere til arbejde i de senere år. Vi rejser i dag omkring 20 kilometer for at komme frem til vores arbejde, hvilket er knap tre kilometer længere end for ti år siden.

- Det kan der være mange forklaringer på, siger afdelingsleder Kasper Grøndahl Rosenstand fra Vejdirektoratet.

- Den økonomiske krise kan have bidraget til, at vi pendler længere. En familie flytter ikke nødvendigvis, hvis den ene ægtefælle finder nyt arbejde, som ligger lidt længere væk. Vi har også haft et trægt ejendomsmarked igennem nogle år. Det har ikke har været så nemt at sælge sin bolig. Så har mange måske beholdt boligen, selv om de har fået job længere væk fra hjemmet, siger han.

Bilen er i øvrigt det foretrukne transportmiddel for pendlerne. DTU Transport har beregnet, at to-tredjedel af alle pendlingsture foretages i bil. Og dette tal stiger til 80 procent, når man skal pendle længere end 20 kilometer.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App