Vi frygter hjemmerøverier og bevæbner os

Missionen ser på hvordan vi reagerer på hjemmerøvier. Nogle private vælger at bevæbne sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Missionen har set frygten for hjemmerøverier i øjnene og kan torsdag aften fortælle, hvordan vi er begyndt at bevæbne os og er parat til at begå alvorlig selvtægt, hvis hjemmerøvere trænger ind på vores private ejendom.

Du kan også se og høre historien om Leif Jensen fra Haslev, der nu har besluttet at betale kriminelle for at få straffet de røvere, der trængte sig ind til ham og røvede 15.000 kroner.

- Man kan betale sig fra alt, fortæller Leif Jensen til Missionen, der allerede har allerede betalt sig til oplysninger om, hvem de tre mænd der røvede ham 1. januar er.

I en web-undersøgelse som TV2 ØST har lavet fortæller 93 procent af de adspurgte, at antallet af hjemmerøverier har gjort dem bekymrede. Og mange fortæller, at de har truffet forskellige foranstaltninger for at komme frygten til livs.

Flere har købt alarm anlæg, men andre har anskaffet sig forskellige slagvåben og enkelte fortæller, at de har skydevåben parat, hvis der dukker hjemmerøvere op.

En ekspert er bekymret over udviklingen og kalder det ”bindegalt”, hvis vi får et samfund, hvor vi er parate til at skyde folk der begår indbrud.

Se Missionen torsdag aften klokken 20 på Kanal ØST.

Gense nyhedsindslaget om hjemmerøveriet mod Leif Jensen og hans hustru, Birthe:

[video:video_mangler:100102_hjemmeroeveri.flv]

TV2 Øst 2. januar 2010

Hvordan kommer vi hjemmerøverierne til livs? Skriv din mening her