Vi får langsom snestorm

Fra at have meldt om snestorm og 20 centimeter sne til sjællænderne nedtoner DMI nu udmeldingen til langsomt, langvarigt og afdæmpet snevejr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Snefaldet over det østlige Danmark bliver ikke kortvarigt og kraftigt, men langsomt og langvarigt. Det skriver Ritzau.

Meteorologerne har ellers de seneste dage varslet om voldsom snestorm og meddelte mandag, at sjællænderne kunne forvente op mod 20 centimeter sne, men nu nedtoner DMI altså udmeldingerne.

- Jeg tror ikke, at landet lukker ned på grund af det her. Man skal selvfølgelig være meget opmærksom på vejene. Men det blæser ikke så vildt meget, og det er jo især fygningen, der gør, at det er svært at fjerne sneen, siger Jørn Thomsen fra DMI.

Pas på

Østdanskerne vågner tirsdag morgen op til snetunge skyer, som kaster rigelige mængder af hvidt nedbør af sig det næste døgns tid. Folk på gader og stræder skal passe ekstra godt på i det glatte føre, og trafikken bliver i det hele taget en mere risikabel og langtrukken affære.

Men der er ikke tale om nogen katastrofesituation, lyder den beroligende melding fra DMI, som har overblik over snesituationen.

Pænt store mængder

Den vagthavende meteorolog peger på, at der ikke bliver tale om kortvarige, kraftige snefald - men snarere om en mere afdæmpet og langvarig omgang, der giver pænt store mængder over længere tid.

Onsdag morgen vil der være faldet mellem 10 og 15 centimeters sne mange steder østpå, lyder prognosen.

- Det er selvfølgelig bøvlet at skulle flytte sneen hele tiden, fordi det sner over så lang tid. Men på en almindelig vej vil man kunne holde dem åbne. Det er jeg ret sikker på, siger Jørn Thomsen fra DMI.

Mere sne onsdag

Sneen er dog begyndt at give problemer i trafikken, hvor der blandt andet meldes om en væltet lastbil på Sydsjælland.

Snevejret fortsætter onsdag og ventes at klinge af i løbet af torsdagen.

/Ritzau/