Vi får en flot sommerweekend

Ved middagstid fredag var DMI's målestation i Holbæk den, der målte den varmeste temperatur. Resten af weekenden ser også god ud for vores landsdel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er ingen grund til at være misundelig, hvis alle dine bekendte er rejst på ferie sydpå.

Varmest i Holbæk 

Kl. 11.30 fredag viste DMI's målestation i Holbæk 25,8 grader, hvilket var den højeste temperatur på det tidspunkt, hvis man ser på alle DMI's målestationer i Danmark.

Ti minutter senere var Holbæk dog røget ned på 24,8 grader og en tredjeplads, overgået af Sjælsmark nord for København med 25,6 grader og Abed på Lolland med 25 grader.

De næste dage bliver også sommerlige, og står weekenden på Grøn Koncert eller strandtur, er det med at finde solcremen frem.

- Det ser rigtig fint ud. Det bliver en varm sommerweekend med tørvejr og en hel del sol, fortæller vagthavende meteorolog Jørn Thomsen fra DMI.

Varm weekend

I dag, fredag vil temperaturerne på Vest- og Sydsjælland nå op på mellem 22 og 27 grader ifølge Danmarks Meterologiske Instituts regionale vejrudsigt.

Tjek her, hvordan målingerne ser ud nær dig.

I weekenden ser det også ud til at blive rigtig flot vejr her i landsdelen.

Der er dog et par små hår i suppen.

- Det er ikke sådan, at det bliver skyfrit fra morgen til aften. Der kommer til at drive lidt skyer - specielt lørdag, og søndag bliver vinden mere frisk. Men det burde ikke tage strandhumøret fra nogen, konkluderer Jørn Thomsen.

Lokal byger i løbet af ugen

Generelt ser det ud til, at sommeren har fået et godt tag i Danmark, som også i næste uge kan se frem til sommerligt vejr.

- Det ser ud til, at næste uge også bliver en varm uge. Der er måske en tendens til regn og torden senere på ugen, men det er ikke, fordi sommeren af den grund bliver ødelagt. Det er lokalt, der kan komme nogle byger, fortæller Jørn Thomsen.

 

/ritzau/ TV2 ØST