¨

Vi får både gummistøvle- og solcremevejr

Foto: TV ØST

Der er alt fra sydlandske temperaturer til hård vestenvind i vente i den kommende uge.

Du kan få brug for alt fra gummistøvler til solcreme og en god vindtæt jakke i den kommende uge. Vejret bliver nemlig en blandet fornøjelse.

Ugen starter smukt mandag med solskin til stort set hele landet og meget få skyer på himlen. I løbet af eftermiddagen kan en front dog trække ind over os og give skyer og ligefrem regn i det nordlige Danmark.

Derefter skifter forårsvejret helt karakter, og det blæser op fra vest tirsdag og onsdag, der også byder på byger og temperaturer ned mellem 12 og 16 grader.

- Vi kan få en jævn til hård vind fra vest og sydvest, og i Nordjylland og langs den jyske vestkyst vil man få kuling. Så det vil være særdeles blæsende, når man tænker på, at vi er langt inde i maj måned, siger Michael Skelbæk, meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

Torsdag venter der dog et nyt pust af varme til danskerne, når vinden slår om i syd sydøst og blæser lidt lunere luft op til os. Det giver skyer, men også temperaturer på mellem 18 og 23 grader og stort set tørt vejr.

Varmen fortsætter fredag med 20-25 grader.

- Men netop fordi der kommer så varm luft op til os, så kan der også risikere at komme enkelte regn- eller tordenbyger, siger Michael Skelbæk.

I weekenden bliver det dog igen køligt og mere ustadigt.

- Lørdagen bliver en dag med byger og lidt sol og temperaturen tager et gevaldigt dyk til ned mellem 13 og 18 grader, så det vil kunne mærkes, siger Michael Skelbæk.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App