Vi er stadig de dårligste betalere

En ny analyse fra Debitor Registret viser, at Region Sjællands betalere er Danmarks dårligste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hos Debitor Registret opdeler man skyldnerne i tre kategorier:

Kategori 1 er de letteste sager. Her er tale om lavere skyldige beløb, og der er færre konsekvenser ved ikke at betale sine regninger. Det kan typisk være regninger til bogklubber, parkeringsbøder, mindre blancolån og lignende. Her vil det være nemt for skyldneren at købe de samme varer andetsteds.

Kategori 2 er nummeret værre. Her spærres mobiltelefonen, tv-signalet slukkes osv.

Kategori 3 er der, hvor det for alvor er gået galt. Der bliver slukket for strømmen og varmen. Huset går på tvangsauktion, og en eventuel virksomhed går konkurs.

En rekord klæber solidt til Region Sjælland. Her i regionen er det største antal mennesker registreret som dårlige betaler. Det fremgår af en statistik fra 'Debitor Registret', der er landets næststørste skyldnerregister.

Analysen  bekræfter endnu engang, at der er flest skyldnere i Region Sjælland, men at det til gengæld er københavnerne, der skylder mest væk.

Godt  3  pct. af den samlede danske befolkning er registreret hos Debitor Registret, og andelen af danskere med gæld er stadigt stigende.

I Region Sjælland er hele 3,63 pct. af befolkningen registreret mod bare 2,54 pct. i Region Nordjylland, oplyser Debitor Registret.

Også gældens størrelse varierer.

Det gennemsnitlige skyldige beløb ligger således på 30.869 kr. i Region Hovedstaden mod 23.626 kr. pr. person i Region Sjælland.